ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Κοιμάμαι πλάι σε μια αντίχριστη!

του Χρήστου Ξανθάκη

Όπως ακριβώς το γράφω στον τίτλο του σημερινού σημειώματος αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες:
Κοιμάμαι πλάι σε μια αντίχριστη!
Το ομολογώ, το εξομολογούμαι, το παραδέχομαι, δεν μπορώ να το κρύψω άλλο. Είμαι Έλλην φορολογούμενος, διαθέτω ΑΜΚΑ, έχω πάει στρατό (αεροπορία, τέλος πάντων…) και πρέπει να πω την αλήθεια:..

Εκείνη που κοιμάται πλάι μου έχει παρακολουθήσει μαθήματα Pilates!
Και όχι πέντε δέκα μαθήματα, έτσι στο δοκιμαστικό και με διάθεση παιγνίου. Όχι, καθόλου, στα σοβαρά το πήρε η γυναίκα, τα δυνατά της έβαλε κι έκανε Pilates χρόνια ολόκληρα. Βουτηγμένη στην αίρεση μέσα, μέχρι το λαιμό, μακριά από τη θρησκεία μας, μακριά από τους ιερείς μας, μακριά από τις εικόνες τις άγιες, μακριά από το αντίδωρο και το αγίασμα. Εκεί στη μέθοδο Pilates, που απομακρύνει τον άνθρωπο από το λόγο του Θεού και τον ρίχνει στην αγκαλιά του διαβόλου! Κι εγώ, ο δόλιος, να κοιμάμαι πλάι της τόσον καιρό, δεκαετίες ολόκληρες…
Τελείωσε, πάει τελείωσε γαμώ το μπελά μου, πρώτη σειρά θα κάθομαι μεθαύριο στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος με τίτλο «Επικίνδυνες Μόδες: Γιόγκα, Διαλογισμός, Πιλάτες, Εναλλακτικές Πρακτικές», εξήμιση το απόγευμα, στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».
Το Γραφείο Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως την διοργανώνει την εκδήλωση, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων για την προστασία του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού, της Οικογένειας και του Ατόμου και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών, τα γράφω όλα για να μην ξεχνιόμαστε, όχι που θα έλειπε απ’ το πάρτυ ο Δήμος, ευκαιρία είναι να εξοντώσει τους σατανιστάς και τους αποστόλους του Εωσφόρου. Αυτή είναι η δουλειά του Δήμου άλλωστε, τι είναι ν’ αλλάζει λάμπες;

Τα γράφω, είπα, τα ανωτέρω και πλησιάζω σιγά σιγά εκείνη που κοιμάται πλάι μου για περισσότερο ίνφο.
«Δε μου λες αγάπη μου», τη ρωτάω, «πιστεύεις εις έναν Θεόν, Πατέρα Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γής;»
«Φύγε βλάκα», μου απαντάει και μου γυρίζει την πλάτη.

Ύποπτο…


Δοκιμάζω άλλη τακτική, πιο σοφιστικέ:
«Δε μου λες αγάπη μου», την ξαναρωτάω, «εκεί στα μαθήματα Pilates που πήγαινες, σας δείχνανε μήπως καμιά πεντάλφα; Κάνα διαβολίνι με κέρατα και ουρά;»
«Αν δεν κόψεις τις χαζομάρες, δεν θα ξαναφάς γεμιστά», μου λέει με διάθεση πολεμική και συνεχίζει με το μαλλί όρθιο:
«Η μέθοδος Pilates είναι μέθοδος θεραπευτικής γυμναστικής, δεν έχει σχέση με θρησκείες, αιρέσεις και βασκανίες. Όποιος τα σκέπτεται όλα αυτά, άλλα πράγματα, άλλα συμφέροντα έχει στο νου του. Για πρόβατα ψάχνει, δεν ψάχνει για υποψιασμένες συνειδήσεις!»

Διπλά ύποπτο…

Και γίνεται ακόμη χειρότερο όταν πέφτω επάνω στη φίλη μου Ελευθερία Ρίζου, εκπαιδεύτρια Pilates που με πιάνει στον εξάψαλμο:
«Η μέθοδος Pilates απευθύνεται σε όλους, συστήνεται από γιατρούς και φυσιοθεραπευτές ως συμπληρωματική θεραπεία σε περιπτώσεις αποκατάστασης, κακής στάσης, μυοσκελετικών και άλλων προβλημάτων. Μπορεί να είναι ως και σωτήρια σε άτομα που υποφέρουν από νευρολογικά και αυτοάνοσα νοσήματα, βοηθώντας τα να διατηρήσουν έλεγχο του σώματός τους και να μειώσουν έντονους πόνους. Τα υπόλοιπα με τις θρησκείες, έχουν να κάνουν με όσους επιχειρούν να αποδράσουν από εκεί που τους έχουν μαντρωμένους…»

Πάρα πολύ ύποπτο…

Γι’ αυτό κι εγώ θα μπω την Κυριακή στο αυτοκίνητο και θα πάω στο Άργος. Να πάρω μια τζούρα ρε φίλε από ορθόδοξη σκέψη και εξαγνισμό. Και ν’ ακούσω και πέντε συμβουλές για το πώς θα αντιμετωπίσω την αντίχριστη που κοιμάται πλάι μου. Πρακτικές συμβουλές, ελπίζω. Γιατί να χάσω την πίστη μου, δεν το φοβάμαι.
Να χάσω τα γεμιστά όμως;

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr