ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Τσίπρας: Να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του 32% που μας εμπιστεύθηκε ξανά

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισαγωγική του ομιλία από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία και λαϊκισμό, κάνοντας λόγο για Μητσοτάκη Νέας Υόρκης και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει το μοντέλο που μας οδήγησε στη κρίση..
Την ιστορική, όπως είπε, ευθύνη «να εκπροσωπήσουμε τις προσδοκίες και να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του 32% του ελληνικού λαού που μας εμπιστεύτηκε ξανά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του.
«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου ένας από τους βασικούς στόχους του ταξιδιού του ήταν η συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Όσον τον είδαμε εμείς τον Τραμπ, άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός περίμενε υπομονετικά ίσως πάνω από μία ώρα για να βγάλει μία φωτογραφία των 20 δευτερολέπτων μετά των συζύγων. «Τι θα είχε γίνει αν γινόταν σε εμένα; Ποιοι θα ήταν οι τίτλοι των εφημερίδων και τα σχόλια στα δελτία;» διερωτήθηκε.
Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας πρωθυπουργός δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, τη στιγμή μάλιστα που τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Τα εθνικά θέματα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με νηφαλιότητα. Νηφαλιότητα όμως δε σημαίνει απάθεια, πλήρης αδράνεια και σιωπή» επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας.