ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Αθώωση μετά τις χειροπέδες

To φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι εξω από το δικαστήριο, μετά την αθώωση του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου από την κατηγορία της "διατάραξης οικιακής ειρήνης".
Ο Σταματίου είχε συλληφθεί και του είχαν περάσει χειροπέδες οι αστυνομικοί κατά την εκκένωση της κατάληψης στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά.
Οι αντιδράσεις ήταν πολλές..
κυρίως από τις Ενώσεις στο χώρο του Τύπου που καταδίκασαν την προσπάθεια φίμωσης των ανθρώπων της Ενημέρωσης.

Το αδίκημα που διέπραξε ο φωτορεπόρτερ στην πραγματικότητα είχε να κάνει με την παρουσία του κατά τη στιγμή της εκκένωσης κτηρίου στα Εξάρχεια, το οποίο είχε καταληφθεί. Και ενώ επιβεβαιώθηκε πως ο Σταματίου είναι φωτορεπόρτερ της Εφημερίδας των Συντακτών, η αστυνομία τον συνέλαβε και του πέρασε χειροπέδες.Οπως κατήγγειλε η ΕΣΗΕΑ πρόκειται για αντισυνταγματική ενέργεια και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν την είδηση στους πολίτες.
Πάντως, όπως γράφει ο Τάσοw Τσακίρογλου στο fb, με την αθώωση Σταματίου η επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης της ενημέρωσης έπεσε στο κενό. (Φωτό απο Τατιάνα Μπόλαρη)