ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Επιστολή Τσαλαπάτη στην ΕΣΗΕΑ

Επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απέστειλε ο Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης της «Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» (ΚΕΔ), για την τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη και με αφορμή  ανάρτηση των Zoornalistas για την επιστολή πέντε εκπροσώπων στο Μεικτό που ζητούν 24ωρη απεργία (ΕΔΩ).
Αναλυτικά η επιστολή του Δημ. Ι. Τσαλαπάτη όπως μας..
εστάλη από τον ίδιο στο mail μας:
"Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Στην ιστοσελίδα Zoornalistas δημοσιεύθηκε απόψε το βράδυ (Κυριακή) επιστολή πέντε συναδέλφων εκπροσώπων εργαζομένων σε ισάριθμα Μέσα, οι οποίοι διαφωνούν- και πολύ σωστά- με τη στάση εργασίας που θέλει να κάνει η ΕΣΗΕΑ την Τρίτη, και προτείνουν ότι θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 24ωρη απεργία. Διαφορετικά δηλώνουν ότι αυτό αποτελεί κοροϊδία για τους εργαζόμενους.
Η επιστολή απευθύνεται προς όλα τα μέλη του ΔΣ.
Οφείλετε να ενημερώσετε αμέσως και δημοσίως τους συναδέλφους, ότι η πρόταση του εκπροσώπου της ΚΕΔ στη συνεδρίαση ου ΔΣ ήταν η απόρριψη και δημόσια καταγγελία των νέων αντεργατικών αντιασφαλιστικών και αντισυνδικαλιστικών διατάξεων της Κυβέρνησης, κήρυξη απεργίας του κλάδου, η οποία να αφορά και όσα μεθοδεύει η νέα διοίκηση της ΕΡΤ με τις δηλώσεις του Προέδρου της στη Βουλή, καθώς και άμεση έκδοση ανακοίνωσης που να καυτηριάζει όλες αυτές τις πολιτικές.
Η πρόταση αυτή όμως κατά τη σχετική ψηφοφορία υπερψηφίσθηκε μόνο από τον εκπρόσωπο της ΚΕΔ, ενώ συμφώνησε και ένα ακόμη μέλος που έχει εκλεγεί με την Συσπείρωση Δημοσιογράφων. Οι υπόλοιποι που πήραν μέρος στην ψηφοφορία καταψήφισαν θεωρώντας θετικά τα μέτρα και ο ΓΓ δήλωσε λευκό!
Σας υπενθυμίζω τη δήλωση μου ότι είναι απαράδεκτο να χορηγείτε λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση με διατάξεις που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, χω ρίς καμία αντίδραση από την πλευρά σας.
Την επόμενη διανεμήθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πρόταση της κ. Μ. Αντωνιάδου για τρίωρη στάση εργασίας με την οποία συμφώνησαν, όπως φαίνεται, οι τέσσερις ή πέντε από την σύμπραξη που συγκροτεί την πλειοψηφία και μεταξύ αυτών δηλώνουν ότι υπερψήφισαν και οι δύο εκπρόσωποι της Συσπείρωσης (συνδικαλιστική παράταξη που θεωρείται ότι απηχεί τα του Σύριζα).
Θα πρέπει λοιπόν να ανακοινώσετε ποια ακριβώς είναι η απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ποιοι ψήφισαν τη στάση εργασίας.
Δημ. Ι. Τσαλαπάτης"