ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Να ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της ΕφΣυν

Ο Συνεταιρισμός των εργαζομένων στην Εφημερίδα των Συντακτών απάντησε (μετά τον Γ. Πετρόπουλο στο fb EΔΩ) στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ που έκανε λόγο για «επικίνδυνους αντεργατικούς σχεδιασμούς της ΕφΣυν» (ΕΔΩ). "Μοναδικοί ιδιοκτήτες τής «Εφ.Συν.» είναι οι εργαζόμενοι σε αυτήν και οι αναγνώστες της" αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι της Κολοκοτρώνη.. Αναλυτικά η απάντησή τους:
"Μοναδικοί εργοδότες οι αναγνώστες μας 
Την Παρασκευή 20/9 το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για «επικίνδυνους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Εφημερίδας των Συντακτών». Η απάντησή μας, η απάντηση του «Συνεταιρισμού των Εργαζομένων στην “Εφ.Συν.”», τη μοναδική ανεξάρτητη και συνεταιριστική εφημερίδα στη χώρα, είναι απλή και κατηγορηματική.
Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα μας, σε αντίθεση με τις άλλες εφημερίδες, δεν έχουν ούτε «διοίκηση», ούτε «διοικούντες», ούτε «εργοδοσία». Μοναδικοί ιδιοκτήτες τής «Εφ.Συν.» είναι οι εργαζόμενοι σε αυτήν και οι αναγνώστες της. Ολα τα εκλεγμένα όργανα της εφημερίδας μας συγκροτούνται από εργαζόμενους συνεταιριστές, οι οποίοι περιφρουρούν και υπερασπίζονται σταθερά τα συμφέροντα της εφημερίδας και των εργαζομένων σε αυτήν.
Οι όψιμα ενδιαφερόμενοι για τα δικαιώματά μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι με τη συνέπειά μας στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία και με την αυστηρή προσήλωσή μας στη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας έναντι όλων, η εφημερίδα μας συμπληρώνει σε λίγες εβδομάδες εφτά χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του Τύπου και παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της από πολιτικά, οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, οι όποιοι καταγγέλλοντες να αναζητήσουν αλλού αντεργατικούς σχεδιασμούς και απαιτήσεις της εργοδοσίας και να στρέψουν εκεί το αγωνιστικό ενδιαφέρον τους.
Ο Συνεταιρισμός των εργαζομένων στην «Εφ.Συν.» με την επωνυμία «Συνεταιρισμός των εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», στον οποίο ανήκει η εφημερίδα, λειτουργεί και αποφασίζει πάντα με συλλογικές διαδικασίες και επιλέγει τους καλύτερους δυνατούς τρόπους με τους οποίους διασφαλίζονται η έκδοση, η ανεξαρτησία και το μέλλον της εφημερίδας, η θωράκισή της απέναντι στη διαπλοκή που κυριαρχεί στα ΜΜΕ, ο συνεταιριστικός χαρακτήρας της και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτήν.
Κάθε προσπάθεια, από όπου και αν προέρχεται, για να διασπαστεί το αρραγές μέτωπο των εργαζομένων στην «Εφ.Συν.» είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Ο Συνεταιρισμός των εργαζομένων στην «Εφ.Συν.»"