ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Σβίγκου προς ΕΣΗΕΑ: Τι απέγινε το διάβημα Καρτερού;

Το ζήτημα του διαβήματος του προϊστάμενου του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάση Καρτερού έθιξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σχετικά με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου (δείτε ΕΔΩ), για το οποίο, μέχρι σήμερα, δύο μήνες μετά, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη.
Θυμίζουμε ότι ο Θ. Καρτερός με το διάβημά του στο..
ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητούσε  να αποκατασταθεί η αλήθεια σχετικά με το "ψευδές", όπως το χαρακτήριζε, ρεπορτάζ της Κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" για το "δήθεν" SMS του Μεγάρου Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική", καθώς και να διερευνηθούν από τα πειθαρχικά της όργανα οι ευθύνες τυχόν μελών της.
Επί του διαβήματος Καρτερού οι zoornalistas είχαν λάβει απάντηση από την διεύθυνση του Ελεύθερου Τύπου όπου αναφερόταν χαρακτηριστικά: "Κύριε Καρτερέ, ο Ελεύθερος Τύπος δεν είναι «Πράβδα»"(δείτε την ΕΔΩ).

ΥΓ Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου συναντήθηκε την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο των επαφών που ζήτησε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με τους εκπροσώπους Τύπου των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η Σβίγκου αναφέρθηκε αρχικά στην κρίση των ΜΜΕ και ιδιαίτερα στην υπερσυγκέντρωσή τους σε χέρια συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανεργία που πλήττει τον δημοσιογραφικό Κλάδο δημιουργώντας έτσι εργασιακή ανασφάλεια, η οποία οδηγεί πολλές φορές στην αυτολογοκρισία. Τέλος, εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η αποχή των στελεχών του κόμματος από τα πάνελ του Ρ/Τ σταθμού «ΣΚΑΙ».