ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Φως: Κανένας από τους δημοσιογράφους μας δεν συγκαταλέγεται σε non paper λίστες

«Kατάφωρη προσβολή στη μνήμη του ανθρώπου που βάφτισε Θρύλο τον Ολυμπιακό» - Η απάντηση του "Φωτός" και της Μαρίας Νικολαΐδου στη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Στην επίθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της εφημερίδας "Φως" απάντησε η εκδότρια του εντύπου και κόρη του ιστορικού εκδότη του Θόδωρου Νικολαϊδη, Μαρία Νικολαϊδου. Η ΠΑΕ χαρακτήριζε απαράδεκτο το πρωτοσέλιδο του "Φωτός" την Δευτέρα, την επομένη του ντερμπι με την ΑΕΚ, λέγοντας..
 πως "στοχοποιεί τον Γιάννη Φετφατζίδη". Η εκδότρια στην απάντησή της ανέφερε τα εξής: "Εγώ, η Μαρία Νικολαΐδου, που ανέλαβα να συνεχίσω την πολυετή προσπάθεια του πατέρα μου, αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω προσωπικά στη νέα ανακοίνωση εναντίον της εφημερίδας ΦΩΣ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δεν θα σταθώ καν στον ισχυρισμό περί στοχοποίησης του Γιάννη Φετφατζίδη από την εφημερίδα, αφού πρώτος ο συντάκτης μας Αλέξης Βιρβίλης ξεκίνησε να τον υπερασπίζεται αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο fosonline.gr όταν όλοι εν χορώ τον έβριζαν και τον κατηγορούσαν.
Θεωρώ όμως κατάφωρη προσβολή στη μνήμη του πατέρα μου, του ανθρώπου που βάφτισε Θρύλο τον Ολυμπιακό και τον στήριξε έμπρακτα, να αμφισβητούνται οι προθέσεις της εφημερίδας την οποία διευθύνω. Είναι άδικο να υπονοείται ότι το ΦΩΣ έχει στόχο να βλάψει τον Ολυμπιακό.
Όλοι οι εργαζόμενοι στο ΦΩΣ πασχίζουν υπό αντίξοες για τον Τύπο συνθήκες δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό: Το ρεπορτάζ είναι αποτέλεσμα αδέσμευτης κρίσης και εγκυρότητας, αφού κανένας από τους δημοσιογράφους μας δεν συγκαταλέγεται σε non paper λίστες.
Όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρεται σε «πράσινους ιδιοκτήτες», υπονοεί εμένα; Όσο για τους κίτρινους φίλους και τους χορηγούς είναι γνωστό σε όλους ότι η εφημερίδα που ίδρυσαν οι γονείς μου δεν χρηματίστηκε ποτέ και συνεχίζει μέχρι σήμερα την ανεξάρτητη πορεία της. Παλεύουμε μόνοι μας πράγματι.
Προκαλεί ωστόσο ερωτηματικά η εμμονή της ΠΑΕ εναντίον του ΦΩΤΟΣ και η αστήρικτη κατηγορία που επαναλαμβάνεται σε κάθε ανακοίνωση χωρίς να προσκομίζεται η παραμικρή απόδειξη.
Ο αθέμιτος πόλεμος που δέχομαι εγώ προσωπικά και η εφημερίδα δεν είναι κάτι καινούργιο κι αυτό ίσως πιστοποιεί την ανεξαρτησία και το ήθος που ανέκαθεν χαρακτήριζε το ΦΩΣ.
Μαρία Νικολαΐδου"

Διαβάστε και την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
"Για μια ακόμα φορά η στρατηγική της εφημερίδας ΦΩΣ των Σπορ δείχνει πόσο συντεταγμένη είναι με τους εχθρούς του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Μέσα από ένα απαράδεκτο πρωτοσέλιδο, στοχοποιεί τον διεθνή ποδοσφαιριστή Γιάννη Φετφατζίδη και παρουσιάζει μια εικόνα για τους ποδοσφαιριστές μας, που προκαλεί το φίλαθλο κοινό του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, το οποίο αντιλαμβάνεται και στηρίζει απόλυτα και έμπρακτα την ομάδα μας.
Ο Φετφατζίδης, ο Λάζαρος, ο Ποντένσε, είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, διεθνείς, με λαμπρή καριέρα και ήδη προσφέρουν τα μέγιστα στο χτίσιμο του νέου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Και την ανοδική πορεία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δεν θα την ανακόψει κανείς. Όπως δεν φαίνεται να ανακόπτει κανείς τον κατήφορο της εφημερίδας ΦΩΣ των Σπορ, που θα απομείνει μόνη, με πράσινους ιδιοκτήτες, κίτρινους φίλους και χορηγούς και λιγοστούς αναγνώστες.
Υπενθυμίζουμε στους φιλάθλους μας, ότι κανείς από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αλλά και τα ερασιτεχνικά τμήματα του Συλλόγου (Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών, Πόλο Ανδρών και Γυναικών, Μπάσκετ Γυναικών, Χάντμπολ, Κολύμβηση, Κωπηλασία, Κανόε Καγιάκ, Ιστιοπλοΐα, Στίβος, Πυγμαχία, Κικ Μπόξινγκ, Ταε Κβον Ντο, Ξιφασκία, Πινγκ Πονγκ, Τένις) δεν έχει και δεν θα έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο έντυπο, οπότε ακόμα και το καθημερινό τους ρεπορτάζ προκύπτει μέσω τρίτων και γι’αυτο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".