ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Λ. Κρέτσος: Ενοχλεί η ανοιχτή ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ ανοιχτή ενοχλεί κάποιους» τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος στην Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗ.ΣΥ. Αν. Λοβέρδου, ο οποίος επικαλέστηκε τις δημόσιες καταγγελίες για την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. Ο Λ. Κρέτσος προκάλεσε το Κίνημα Αλλαγής να τοποθετηθεί ευθέως σε σχέση με τους ισχυρισμούς ιστοσελίδων που πρόσκεινται στον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι κακώς η ΕΡΤ πήρε τα δικαιώματα.. μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων της Superleague. Σε σχέση με τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση, ο Λ. Κρέτσος προέτρεψε όποιον έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα.
Παράλληλα, ο Λ. Κρέτσος έδωσε στοιχεία που φανερώνουν την ποιοτική διαφορά, αλλά και την μείωση στο κόστος λειτουργίας, μεταξύ της ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ που έστησε η κυβέρνηση Σαμαρά μετά το «μαύρο». Ο Λ. Κρέτσος σημείωσε ότι η ΝΕΡΙΤ κάλυπτε το 60% του τηλεοπτικού της χρόνου με δελτία ειδήσεων κι εκπομπές ενημερωτικού περιεχομένου, ενώ η ΕΡΤ μόνο το 34%, την στιγμή που το 56% του προγράμματός της είναι ψυχαγωγικό σε σχέση με το 16,2% επί ΝΕΡΙΤ.

Φθηνότερες στην ΕΡΤ ίδιες εκπομπές που παίζονταν και στη ΝΕΡΙΤ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το στοιχείο που έδωσε ο Λ. Κρέτσος για το κόστος παραγωγής ίδιων εκπομπών που παίζονταν και στη ΝΕΡΙΤ και την ΕΡΤ, κόστος που σήμερα είναι κατά 20% ως 40% μειωμένο. Κατά 42% μειωμένο είναι και το κόστος των εξωτερικών παραγωγών σήμερα σε σχέση με την εποχή της ΝΕΡΙΤ. Ο Λ. Κρέτσος θύμισε ότι τόσο το ανταποδοτικό τέλος, όσο κι ο αριθμός των εργαζομένων στην ΕΡΤ είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.
Ο Λ. Κρέτσος έκανε λόγο για «στοχοποίηση» της ΕΡΤ και για «χτυπήματα κάτω από την ζώνη», αλλά και για τον «διακαή πόθο» κάποιων η ΕΡΤ είτε να κλείσει είτε να αποτελέσει «φθηνό παρακολούθημα των ιδιωτικών καναλιών». Ο Λ. Κρέτσος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόβλημα για έλεγχο της δημόσιας τηλεόρασης από τον εισαγγελέα, καθώς δεν επιθυμεί «καμία οσμή σκανδάλου».
- πηγή: avgi.gr