ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Σάλος για το άρθρο Τετράδη στο liberal

Σάλος έχει ξεσπάσει με το άρθρο του Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη (ο πρώην Καιρός της Ελευθεροτυπίας) στο σάιτ Liberal. Τα social media έχουν γεμίσει με αρνητικά σχόλια για το «κατάπτυστο», όπως υπερβολικά το χαρακτηρίζουν, άρθρο του δημοσιογράφου.
Ο Βαγγέλης Σκούφας, ακτιβιστής, μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των συντονιστών.
της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ, γράφει στο fb:
Μολύνει με «AIDS» τη χώρα η κυβέρνηση, είναι ο τίτλος του σημερινού κατάπτυστου άρθρου του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη (ο πρώην Καιρός της Ελευθεροτυπίας) στην Liberal, ο οποίος μας γυρνάει σε εποχές της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών. 
Ο Β. Σκουφάςπαραθέτει το σχόλιο του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη που αναφέρει:
"Δεν με αφορά τι λέει ο κάθε τυχαίος για την κυβέρνηση, εξάλλου όλοι αυτοί δίνουν εξετάσεις για να μπουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι θετικοί στον HIV φέρονται να είναι μολυσματικοί κι άρα επικίνδυνοι σύμφωνα με τον τίτλο του χυδαιολογήματος. "Άνθρωποι" σαν και τούτον είναι οι ηθικοί αυτουργοί κάθε βίαιης πράξης εναντίον οποιουδήποτε ανθρώπου».
Παρατίθεται ένα μέρος του άρθρου του:
«Το AIDS, για όσους δεν το ξέρουν, είναι ένα σύνδρομο ανασοποιητικής ανεπάρκειας. Δηλαδή, το ανασοποιητικό σύστημα χάνει τις άμυνές του και αφήνει τον οργανισμό απροστάτευτο σε εξωτερικές επιθέσεις κάθε μορφής, και σε εσωτερικές αδυναμίες. Ό,τι ισχύει για τους ανθρώπους ισχύει για κάθε οργανισμό. Όποιος χάνει τις άμυνές του κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Αυτό ακριβώς κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα.
(…) Αυτά και άλλα σοβαρά που έχουν σχέση και με το ανεξέλεγκτο της διαχείρισης του κόστους τους, έχουν αφήσει τις τράπεζες απροστάτευτες, απαξιωμένες στα μάτια των ξένων επενδυτών, έρμαια σε επιθέσεις κάθε είδους και ανίκανες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. AIDS.
(…) Ανυπεράσπιστη η Μακεδονία. AIDS.
(…) Ελληνόπουλα χωρίς ελληνική παιδεία είναι οργανισμοί ανίκανοι να προστατεύσουν και να διαιωνίσουν τη μοναδική ιδιαιτερότητα τους σε έναν πολυφυλετικό κόσμο. Είναι μια πούλπα έωλη και αρίζωτη. Χωρίς άμυνες. AIDS.
(…) Αποτέλεσμα: Οι δομές, αλλά και οι πολίτες καταρρέουν απροστάτευτοι. AIDS.
(…) Συμπέρασμα: Απροστάτευτος πολίτης, χωρίς άμυνα: AIDS.
Το φάρμακο κατά του Συνδρόμου Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας δεν έχει βρεθεί ακόμα στην ιατρική. Στην πολιτική, όμως, έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες. Πετάς στα σκουπίδια τον ιό που λέγεται κυβέρνηση».
Τέτοια δημοσιεύματα, προσβάλουν με τον πιο χυδαίο τρόπο την δημοκρατία της χώρας μας και χρέος σύσσωμης της κοινωνίας, είναι η καταδίκη τους!"

Την έντονη αντίθεσή του εκφράζει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» στο άρθρο «Μολύνει με “AIDS” τη χώρα η κυβέρνηση» του Γ. Παπαδόπουλου-Τετράδη στο Liberal.
Η οργάνωση σημειώνει ότι o HIV δεν μεταδίδεται με την κοινωνική επαφή, ότι όσοι παίρνουν αντιρετροϊκή θεραπεία είναι μη μεταδοτικοί και ότι το HIV/AIDS είναι υπό συνθήκες χρόνια νόσος.
«Χρειαζόμαστε τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ συμμάχους στην προσπάθεια να αποτινάξουμε από τις ζωές μας το στίγμα και τον φόβο προηγούμενων δεκαετιών», υπογραμμίζει.