ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Η συμπαραγωγή της ΕΡΤ με τη Nova, «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», είναι μια ποδοσφαιρική-αθλητική βιβλιοθήκη, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, που θα συνδυάσει το πολύτιμο αθλητικό τηλεοπτικό Αρχείο της ΕΡΤ με το αποκλειστικό υλικό που δημιούργησε και εξασφάλισε το δημοσιογραφικό δυναμικό των καναλιών Novasports.
Οι Έλληνες φίλαθλοι, θα έχουν..
την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου από τη γέννησή του, τη σεζόν 1979-1980 ώς τις μέρες μας.
Σε αυτή τη σειρά εκπομπών οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς ήρωες που μας συγκινούν, ενώ διηγούνται άγνωστες ιστορίες από τα «ρομαντικά» χρόνια που αγωνίζονταν.
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στις 18:50
«Παναθηναϊκός 1984-1985»

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον Παναθηναϊκό της σεζόν 1984-1985 και στη μεγάλη πορεία των «πράσινων» μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Οι πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας θυμούνται τη σπουδαία ευρωπαϊκή διαδρομή του «Τριφυλλιού» και τα παιχνίδια με τις Φέγενορντ, Λίνφιλντ, Γκέτεμποργκ και τη σπουδαία Λίβερπουλ. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν πώς ο Παναθηναϊκός εκείνη τη σεζόν «πλήρωσε» την ευρωπαϊκή του δόξα στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς έχασε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αν και ήταν μέσα στους στόχους μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.
Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν πώς ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός από το νήμα του τερματισμού ως πρωταθλητής, ενώ εκείνο το καλοκαίρι ενισχύθηκε με δύο μεγάλους παίκτες. Τον Βέλιμιρ Ζάετς και τον Δημήτρη Σαραβάκο. Παράλληλα, έμεινε στον πάγκο ο Γιάτσεκ Γκμοχ, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού. Στο αφιέρωμα, θα προβληθούν στιγμιότυπα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ θα ακουστούν και άγνωστες ιστορίες από εκείνη την εποχή.
Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν μεταξύ άλλων οι: Δημήτρης Σαραβάκος, Βέλιμιρ Ζάετς, Γιάτσεκ Γκμοχ, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Νίκος Καρούλιας, Σπύρος Λιβαθινός, Κώστας Ταράσης, Μιχάλης Γεροθόδωρος.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στις 18:50
«ΑΕΚ 1988 – 1989»

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην ΑΕΚ της σεζόν 1988-1989 και στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα της «Ένωσης». Οι πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας θυμούνται την πορεία του «Δικέφαλου» προς τον τίτλο και στην εκπομπή μιλούν οι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Σταύρος Σταματής, Σπύρος Οικονομόπουλος, Λάμπρος Γεωργιάδης. Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα προβληθούν στιγμιότυπα από τους αγώνες εκείνης της εποχής και οι φίλαθλοι θα θυμηθούν τα γκολ που οδήγησαν την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ θα ακουστούν και άγνωστες ιστορίες.