ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και παρερμηνειών

Διευκρινίσεις ΕΔΟΕΑΠ για τους ανέργους

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και παρερμηνειών που εκφράστηκαν στο Διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – καλόπιστα πιστεύουμε – το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ διευκρινίζει ότι η αποστολή SMS και ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς άνεργα μέλη του Οργανισμού αφορά αποκλειστικά και μόνο στη διασφάλιση της νόμιμης.. διεξαγωγής της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης (Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο Κάραβελ) και δε συνδέεται με την περίθαλψη.
Συγκεκριμένα, τα εν λόγω μηνύματα ανέφεραν:
«Συνάδελφε, κατόπιν ελέγχου στη μερίδα σας διαπιστώθηκε ότι δεν εμφανίζονται εισφορές Ιουλίου-Αυγούστου 2018. Για τη συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση https://goo.gl/qxXG4E» (SMS) και
«Αγαπητή/έ συνάδελφε, Σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 1 Καταστατικού, η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, συγκροτείται από τους ασφαλισμένους με ενεργό ασφαλιστικό δεσμό και συνταξιούχους άμεσα μέλη. Ειδικότερα , ασφαλισμένοι με ενεργό ασφαλιστικό δεσμό είναι, μεταξύ άλλων, όσοι εμφανίζουν εισφορές ( ΑΚΑ –Αναλυτικές καταστάσεις αποδοχών ή μισθοδοτικές καταστάσεις) για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2018. Κατόπιν υπηρεσιακού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2018 δεν εμφανίζονται εισφορές στην ασφαλιστική σας μερίδα. Ως εκ τούτου, εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις για υπαγωγή σε ασφάλιστρο ασθενείας λόγω ανεργίας (δηλαδή σε περίπτωση διακοπής της εργασιακής σχέσης χωρίς δικαίωμα επιδότησης λόγω ανεργίας και έλλειψης ασφαλιστικής ικανότητας σε άλλο φορέα ) , θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση, έως 20/10/2018 προκειμένου να καταστεί δυνατό να συμμετέχετε στη Γενική Συνέλευση. Για την αναλυτική σας ενημέρωση , σας παραπέμπουμε στη σχετική Ανακοίνωση. Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο εξυπηρέτησης ασφαλισμένων τηλ. 210-7264700, επιλογή 2/διοικητικές υπηρεσίες και στην συνέχεια 1» (email).
Αυτό σημαίνει ότι οι αποδέκτες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να εξυπηρετηθούν και να επιλύσουν τυχόν απορίες τους.
Η πιστή τήρηση των διατάξεων του Καταστατικού (άρθρο 25 παρ. 1) καθίσταται αναγκαία, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κακόβουλη απόπειρα κήρυξης της Συνέλευσης σε μη νόμιμη.