ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Η ΕφΣυν και το συμβόλαιο του κ. Καμμένου

Σοβαρή και μετρημένη είναι η άποψη της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τα όσα ανέφερε στο twitter ο Πάνος Καμμένος περί εκτέλεσης συμβολαίου εναντίον του (δείτε ΕΔΩ). Αναλυτικά:

Την τιμητική της είχε χθες η «Εφ.Συν.» στο twitter του Πάνου Καμμένου, ο οποίος επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για όσα διέπραξε στις ΗΠΑ. Ξεκίνησε μιλώντας για «γνωστά κέντρα»..
που διοχετεύουν, μέσω της εφημερίδας μας, «απόλυτα ψεύδη».
Συνέχισε ειρωνευόμενος για το ίδιο θέμα τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Και ολοκλήρωσε, κλιμακώνοντας την επίθεσή του: «Η “Εφ.Συν.” εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικο επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα».
Ο κ. Π. Καμμένος φημίζεται για τις αποκαλύψεις του και πρέπει κανείς να παίρνει στα σοβαρά τις απειλές του. Αλλωστε, το βασικό βιβλίο του είναι το γνωστό περί «Τρομοκρατίας», από το οποίο πληροφορηθήκαμε όχι μόνο ότι πίσω από τη «17 Νοέμβρη» κρυβόταν το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ότι η KGB δολοφόνησε τον Κάρλος, καθώς και ότι «ο Κώστας Λαλιώτης είχε συλληφθεί, τότε που φορούσε σκουλαρίκια, να βάζει φωτιά στα Εξάρχεια».
Μπορεί ο Ανδρέας Παπανδρέου να χαρακτήρισε «αθλιότητα» το πόνημα αυτό, αλλά ο κ. Καμμένος δεν το έβαλε κάτω. Τώρα, στο στόχαστρό του δεν είναι οι τρομοκράτες, αλλά τα πληρωμένα συμβόλαια που εκτελεί η «Εφ.Συν.».
Αν είχε γράψει κάποιος για τον ίδιο έστω και το ένα δέκατο από τις συκοφαντίες που ξεστομίζει αυτός εναντίον μας, θα είχε ήδη στείλει πολυσέλιδη αγωγή με τεράστιες απαιτήσεις.
Αλλά ας μην ανησυχεί. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο. Ούτε θα ζητήσουμε τη σύλληψή του με τη διαδικασία του Αυτοφώρου. Εχουμε άλλη αντίληψη για τις δημόσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Εκείνο που δεν κατανοεί ο κ. Καμμένος είναι το γεγονός ότι η συνεταιριστική εφημερίδα μας είναι απολύτως ανεξάρτητη. Αδιαφορούμε για τα οποιαδήποτε «κέντρα». Αυτός είναι ο λόγος που, όσο και αν ψάξει ο κ. Καμμένος, δεν θα βρει τίποτε άλλο από αυτό που ξέρουμε όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό το μοναδικό εκδοτικό εγχείρημα.
Το άλλο που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο κ. Καμμένος είναι ότι μια εφημερίδα μπορεί να κρατά θετική ή αρνητική στάση απέναντι σε έναν πολιτικό (ή ένα κόμμα ή έναν επιχειρηματία), ανάλογα με τα πεπραγμένα του και όχι με το ποιος είναι.
Η «Εφ.Συν.», για παράδειγμα, υποστήριξε τον κ. Καμμένο απέναντι σε όσα του καταλογίζει το συγκρότημα Μαρινάκη, σχετικά με την υπόθεση του «Noor One». Αλλά ουδέποτε υπέστειλε την κριτική της, όταν ο ίδιος έκλεινε το μάτι στην Ακροδεξιά.
Αυτή τη στάση θα εξακολουθούμε να τηρούμε ευλαβικά. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε εξάρτηση από κανένα κέντρο.

ΕΦ.ΣΥΝ.