ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Στο Open πίνουν καφέδες και περιμένουν τη Στάη

Xωρίς ρεύμα αλλά και βίδα στα σκηνικά, αλλάζουν χρώματα, μπας και αρέσουν στον δυσαρεστημένο Ιβάν Σαββίδη

Ήταν την περασμένη άνοιξη, λίγο μετά από την αλλαγή ιδιοκτησίας του Εpsilon, που όσοι δούλευαν στην παρουσίαση των εκπομπών του καναλιού ενημερώθηκαν πως δεν φοράνε ποτέ και για κανέναν λόγο κόκκινα! Οι κόκκινες, σε όλες τις αποχρώσεις του, από φλογερό πορτοκαλένιο μέχρι σκούρο..
μπορντοροδοκόκκινο που θα έλεγε και η Δέσποινα Μοιραράκη, τουαλέτες εξαφανίστηκαν απ’ τις ντουλάπες των κυριών παρουσιαστριών, ανατρέποντας τους στιλιστικούς σχεδιασμούς, τους τόσο σημαντικούς για τις φιλόδοξες καριέρες τους της στιλβωμένης, ειδωλοποιημένης τρέσας. Ο νέος ιδιοκτήτης, ο κύριος Ιβάν Σαββίδης, είχε μια αποστροφή για το συγκεκριμένο χρώμα! Στον αέρα, τα πάνελ και η παρουσίαση, βουτήχτηκαν στο ασφαλές ασπρόμαυρο και στο γκρι, με μια σεμνότητα στα ακριβοπληρωμένα στους πλαστικούς χειρουργούς ντεκολτέ, ώστε η εικόνα να φέρνει κάτι από παραεκκλησιαστικές οργανώσεις. Την ίδια στιγμή άλλαζε και το λογότυπο, το σήμα και οι ταμπέλες, οι οποίες ήταν βουτηγμένες μες στο κραυγαλέο, φλεγόμενο κόκκινο του Αϊ Βασίλη.
Καφέ, μπεζ, χρυσό κατά κάποιον τρόπο και λευκό! Σαν ωραίο καπνοπωλείο! Αλλάξαν τα στελέχη. Ήρθαν θρύλοι των καναλιών, που έχουν γράψει χιλιόμετρα σε όλα τα κανάλια της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά! Φύγαν οι παλιοί. Και ήταν μόνο η αρχή των αλλαγών! Το κανάλι θα άλλαζε σύντομα όνομα, πρόγραμμα, ύφος, πάλι χρώματα, κατεύθυνση! Θαδινε έμφαση στον πολιτισμό, στην ποιότητα και θα έκανε τη διαφορά, ως «νέο Mega», μιας και το παλιό σημάδεψε το πολιτισμικό γίγνεσθαι της χώρας!
(...)
Οι φήμες, ο διαδρομισμός, ο βυζαντινισμός, ο παραγοντισμός οργιάζουν, αφήνοντας στη μοίρα για άλλη μια φορά τους μαύρο – εργαζομένους και με τα στελέχη να δείχνουν πως αδιαφορούν πλήρως για το μέλλον τους, αγνοούν τι δουλειές κάνουν, πού είναι τα γραφεία τους και τι τηλέφωνα έχουν!
Ο Ευαγγελάτος φεύγει και το επιτελείο του και έρχονται δημοσιογράφοι που δεν είχαν δουλειά μετρ το κενό του Mega.

Ο Στρατής Μπαλής είναι ο νέος διευθυντής σύνταξης του ενημερωτικού τομέα, έχοντας αποχωρήσει, όμως, από τον ΑΝΤ1 και αποτελεί προσωπική επιλογή του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Δημήτρη Μιχαλέλη.
Διευθυντής Σύνταξης Ειδήσεων αναλαμβάνει ο Βίκτωρας Βλαχογιάννης και στις αθλητικές εκπομπές μπαίνουν επικεφαλής οι Γιώργος Κοσμάς και Άγγελος Τόμπρος.
Όλοι αυτοί βέβαια περιμένουν την έλευση της Έλλης Στάη ως παρουσιάστριας ειδήσεων για να ξεκινήσουν την ενημέρωση την οποία θεωρεί αιχμή του δόρατος του το κανάλι.
Μέχρι τότε;
«Πίνουν πολλούς καφέδες και περιμένουν, ενώ το πρόγραμμα έχει κολλήσει στο 5%!» μας λέει συνάδελφος εκ των έσω. Και αποτελεί γεγονός πως το προηγούμενο Epsilon επί Βρυώνη, με ελάχιστο κόστος έβγαζε χρήμα, ενώ τώρα, αυτό έχει τριπλασιαστεί και τα νούμερα είναι αστεία, τόσο που συχνά περνάνε το φιλόδοξο κανάλι, ακόμα και τα δημόσια! 
(...)
Και ενώ το πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει στις αρχές του Σεπτέμβρη και μετατέθηκε για τέλη Οκτώβρη, από αναβολή σε αναβολή, ο κανακάρης επισκέφθηκε τις νέες εκτάσεις και τα δημοσιεύματα χαιρέτισαν τον ενθουσιασμό του καθώς και την πρόθεση να γίνει σταδιακά η μετακόμιση. Πού και πώς;
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το εργοστασιακό ρεύμα στο θηριώδες κτήριο της Παιανίας θα συνδεθεί την επόμενη Κυριακή, ενώ φυσικά δεν γνωρίζουν ακόμα αν και πόσο θα αντέξει η τάση του για τις εκπομπές!
Τις εκπομπές που και πώς θα βγουν όλοι απορούν, μιας και έχουν αναγγελθεί, αλλά δεν υπάρχει ούτε βίδα από σκηνικά, αλλά ούτε κόντρα πλακέ να βιδωθεί! Ούτε δε, λίθοι, ούτε πλίνθοι, ούτε και ξύλα και ούτε κέραμοι ατάκτως ερριμμένα.
Φυσικά και από τις εκπομπές τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο, ενώ για πολλές που έχουν εξαγγελθεί το μέλλον είναι αμφίβολο. Ένα μέλλον που δεν έχει ακόμα ρεύμα να φωτιστεί, τονίζουμε, άλλα ούτε και σκηνικά για να υπάρξει…

- από εκτενές ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Τσόλκα στο mononews