ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Στάση εργασίας και συνέλευση στην ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας αύριο Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018, από τις 16.00 έως τις 19.00, για όλους τους δημοσιογράφους που..
εργάζονται στην ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, πολυμέσα), προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση για τα καίρια εργασιακά τους θέματα.
Tην ίδια ώρα δημοσιογράφοι σε ραδιόφωνα και πολυμέσα της ΕΡΤ μέσω της εκπροσώπου τους Μαρίας Γεωργίου, ζητούν την αλλαγή της διοίκησης με αφορμή την παραίτηση Ταλαμάγκα και την ανάληψη της θέσης του γενικού Συντονιστή του τομέα Ειδήσεων και πάλι από τον διευθύνοντα Β. Κωστόπουλο.
 Η ανακοίνωση της Μαρίας Γεωργίου αναφέρει ότι η μόνη λύση είναι η εσπευσμένη αλλαγή της (πανταχόθεν βαλλόμενης) Διοίκησης της ΕΡΤ με ευρύτερες συναινετικές διαδικασίες από την Βουλή. Αναλυτικά:
"Όταν στην απόφαση της τελευταίας συνέλευσης των δημοσιογράφων αναφέραμε πως ανησυχούμε για “… τα φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, συνδιοίκησης, πολιτικών παρεμβάσεων και επιθέσεων, τα οποία μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα…” δεν περιμέναμε ότι, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, θα επιβεβαιωνόμασταν και, μάλιστα, με τόσο κραυγαλέο τρόπο.
Την κατάσταση περιέγραψαν με ακόμα πιο μελανά χρώματα στελέχη της ΕΡΤ τα οποία παραιτήθηκαν, παραγκωνίστηκαν ή απομακρύνθηκαν, τελευταία δε και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ταυτόχρονα, το θέμα έφθασε και στη Βουλή, καθώς αντιδρούν και όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, παρότι αυτό δε γίνεται πάντα με τον ενδεδειγμένο τρόπο (βλ. εμπάργκο Ν.Δ.). Η κατάσταση αυτή απογοητεύει την κοινωνία που είναι ο “ιδιοκτήτης” της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.
Εδώ που φτάσαμε μόνη λύση είναι η εσπευσμένη αλλαγή της (πανταχόθεν βαλλόμενης) Διοίκησης της ΕΡΤ με ευρύτερες συναινετικές διαδικασίες από την Βουλή. Στη συνέχεια πρέπει να αλλάξει ο νόμος, να αφαιρεθεί οριστικά η αρμοδιότητα ορισμού της Διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο Υπουργό και να ανατεθεί σε ένα ευρύτερο σώμα υπό τη συναινετική εποπτεία της Βουλής".
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου- πολυμέσων ΕΡΤ"