ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Αρθρο στα ΝΕΑ: Η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει!

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το άρθρο του Δημήτρη Κ. Ψυχογιού στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (09/1/2018) με το οποίο ζητούσε να κλείσει η ΕΡΤ και με το οποίο προσπαθούσε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να μπει λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση!
Στο κείμενο με τον τίτλο «Η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει» ο Δ. Ψυχογιός γράφει  χαρακτηριστικά:
Το λάθος της κυβέρνησης..
Σαμαρά – Βενιζέλου δεν ήταν ότι έκλεισε την ΕΡΤ, ήταν ότι την αντικατέστησε με τη ΝΕΡΙΤ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αργά ή γρήγορα, ακόμα και αν δεν ερχόταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΝΕΡΙΤ γρήγορα θα «ξαναγινόταν ΕΡΤ»: οργανισμός που εξόδοις των φορολογουμένων θα προπαγάνδιζε (υποτίθεται) το κυβερνών κόμμα, ενώ διαπρεπή στελέχη των κυβερνώντων θα διαγκωνίζονταν για τις επίζηλες θέσεις της διοίκησης, για να μοιράσουν μετά κατώτερες θέσεις και «δουλειές» στην πελατεία του αρμόδιου υπουργού. Και μόλις άλλαζε ο υπουργός, νέοι διαγκωνισμοί, νέες προσλήψεις, νέες δουλειές. Ογδόντα χρόνια δημόσιας ραδιοφωνίας
και μισός αιώνας τηλοψίας, αυτό μας διδάσκουν. (...)
Τα τελευταία τριάντα χρόνια, η ΕΡΤ υπάρχει για τους εξής, κατά σειρά σπουδαιότητας, λόγους:
α) Για να διορίζονται υψηλοί ευνοούμενοι στις υψηλού γοήτρου και υψηλών αμοιβών θέσεις.
β) Για να ικανοποιείται ο ναρκισσισμός διαφόρων ασήμαντων κυβερνητικών στελεχών που «το διαπλεκόμενο σύστημα» δεν τους δίνει σημασία, αλλά η ΕΡΤ θα υποχρεωθεί να τους δώσει χρόνο να πουν τις κοινοτοπίες τους για να τους θαυμάσουν οικογένεια, φίλοι, ερωμένες, ερωμένοι.
γ) Για να διορίζονται «δικά μας παιδιά» στις μεσαίες και κατώτερες θέσεις, όπως και σε δεκάδες δημόσιους και ημιδημόσιους οργανισμούς.