ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Υπερκινητικός...

«Μεγάλα λάθη και τα εμπάργκο και η στρατευμένη δημοσιογραφία...»

Προέρχεται από τις εφημερίδες, αλλά πριν από μία δεκαετία... διέβη τον Ρουβίκωνα και έπεσε στα βαθιά νερά της παρουσίασης ειδήσεων στη μικρή μας οθόνη. Πέρασε από... χίλια μύρια κύματα, αλλά τις τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν βρίσκεται στην κορυφή, συνεχίζοντας να δίνει τις μάχες του, ενώ έχει και τη δική του «Αυτοψία» που θα κάνει πρεμιέρα στις..
11 Οκτωβρίου (00.10).
Ο λόγος για τον Αντώνη Σρόιτερ, τον άνκορμαν του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHΑ τις καθημερινές, που έκλεισε και τον περασμένο μήνα στην κορυφή των μετρήσεων της Nielsen με μερίδιο 22,7% (533.000 τηλεθεατές) παίζοντας βέβαια στις 19.00, εκτός του λεγόμενου βασικού ανταγωνισμού (20.00). Αν και πλέον η κατάσταση στα δελτία έχει γίνει... περίπλοκη.
Τον συναντήσαμε λίγο μετά την ολοκλήρωση ενός ακόμη δελτίου και όταν τον ρωτάμε για την πρώτη εμπειρία πριν από μια δεκαετία ο Αντώνης Σρόιτερ χαμογελά κι εξομολογείται: «Ξεκίνησα ως σχολιαστής σε δελτίο τον Οκτώβρη του 2008, ακριβώς μια δεκαετία δηλαδή, και τον Μάρτη του 2009 πήγα κατευθείαν στο κεντρικό καθημερινό δελτίο.
Ηταν δραματική εμπειρία. Είναι σαν να πετάνε κάποιον στον ωκεανό, να ρίχνουν και 60 καρχαρίες και να περιμένουν να δουν αν θα κολυμπήσει. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Οταν υπάρχει μια παγιωμένη κατάσταση με συγκεκριμένους παρουσιαστές είναι δύσκολο να προκύψει ένα νέο πρόσωπο.
Κι επίσης είμαστε στην Ελλάδα, που όλοι θέλουμε νέα πρόσωπα, αλλά όταν βγει ένα νέο πρόσωπο τρέχουμε να το πυροβολήσουμε πρώτοι... Είχα πολλά χρόνια σε εφημερίδες, αλλά στην τηλεόραση ήμουν σίγουρα νέο πρόσωπο και υπήρχαν... ωραία σχόλια του τύπου «ποιος είναι αυτός», «θα καταστραφεί», συνάδελφοί σου εκτιμούσαν ότι το δελτίο πάει στις 19.00 με νέο παρουσιαστή, άρα διπλή συνταγή καταστροφής...
Ο ALPHA ήταν τότε τελευταίος στα δελτία, άρχισε να ανεβαίνει όχι λόγω εμού απαραίτητα, αλλά ωφέλησε και η καινούργια ώρα, μάζεψε κοινό που ήθελε να δει ειδήσεις εκείνη την ώρα και χτίστηκε μια πολύ ωραία σχέση με ένα κοινό που αυξάνεται κάθε χρόνο και τα τελευταία 4 χρόνια είμαστε πρώτοι...»

- διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που εδωσε ο Α. Σρόιτερ στην ΕφΣυν και στον Σωτήρη Μανιάτη ΕΔΩ