ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Έκανε τον... Κινέζο ο Σημίτης

Εγωπαθής μονόλογος στον ΣΚΑΪ
Πολλά λόγια, ελάχιστες απαντήσεις στη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Όλα σωστά, όλα μετρημένα, όλα μπροσθόβαρα. Έτσι όμορφα κι ωραία τα περιέγραψε ο Κώστας Σημίτης ότι γίνανε στη δική του την οκταετία, παρά τις πιέσεις από το εξωτερικό και τους κακούς τους Τούρκους και τη διεθνή συγκυρία. Κι ύστερα ήρθε η λαίλαπα!
Ήρθε ο κακός άνθρωπος ο Καραμανλής, ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου που ήταν όλο στο ήξεις αφήξεις, ήρθαν οι μετέπειτα που τα κάνανε μπάχαλα στις κάθε είδους διαπραγματεύσεις. Κι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η μαμά Ελλάς είναι να γίνουν εδώ και τώρα εκλογές, επειδή έτσι λένε οι δημοσκοπήσεις. Κι αφού το λένε οι δημοσκοπήσεις πρέπει να είναι και σωστό, γιατί οι..
δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα ποτέ δεν έχουν πέσει έξω.
Κι αφού γίνουν εκλογές και τις κερδίσει ο καλός άνθρωπος Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κυβερνήσει άψογα και εκσυγχρονιστικά τον τόπο. Και θα πάμε, συγγνώμη θα ξαναπάμε, μπροστά!
Αν ήθελα να συνοψίσω σε τρεις λέξεις το μήνυμα της συνέντευξης Σημίτη στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, θα έλεγα ότι έκανε τον Κινέζο. Κανένα πρόβλημα με τα δικά του τα εξοπλιστικά («στη διάρκεια της δικής μου διακυβέρνησης αγοράζαμε αεροπλάνα λόγω των Ιμίων και τεθωρακισμένα κλπ.»), κανένα πρόβλημα με τη διαφθορά επί των κυβερνήσεών του (τόλμησε και επανέλαβε το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου, υπογραμμίζοντας ότι η διαφθορά είναι «κοινωνικό φαινόμενο» και μόνο), κανένα πρόβλημα με το χρέος που μας κληρονόμησε («διογκώθηκε επί Καραμανλή»), κανένα πρόβλημα με την δημιουργική λογιστική για την είσοδο στο ευρώ (κι εδώ ο Καραμανλής φταίει που έκανε την περίφημη απογραφή), κανένα πρόβλημα με την είσοδο εν γένει στο ευρώ (δεν ντράπηκε να δηλώσει ότι «καμία χώρα της ένωσης δεν πρέπει ή δεν μπορεί να μείνει απέξω», λες και δεν έχει ιδέα από Brexit κι από Δανία), κανένα πρόβλημα με την ατολμία του στην μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού (τα έριξε όλα στην πυρετώδη προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αν έχετε Θεό, ενώ οι άνθρωποι που είχε διορίσει ο ίδιος ραχάτευαν και φραπέδιαζαν…), κανένα πρόβλημα με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις επί της βασιλείας του (κι εδώ ο Καραμανλής τη χάλασε τη μανέστρα), τέτοια αγιογραφία δεν έχω ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. Να πάρουμε τηλέφωνο τον Ιερώνυμο, τώρα που ανακαινίστηκε η Μητρόπολη να κρεμάσει δίπλα στους αγίους και τον Κωνσταντίνο Σημίτη τον Πεφωτισμένο.
Στα σοβαρά τώρα, θα περίμενε κανείς από αυτό τον άνθρωπο που επί των ημερών συντελέστηκε η μεγαλύτερη μετακίνηση πλούτου στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας να βρει δυο λογάκια να πει για το κόλπο του Χρηματιστηρίου. Να θυμηθεί πόσο μέσα μας βάλανε οι Ολυμπιακοί και που ακριβώς βάλαμε τις εγκαταστάσεις τους (Θε μου σχώρα με!) όταν ολοκληρώθηκαν οι Αγώνες.
Να μας εξηγήσει γιατί βγαίνουν ολοένα και πιο φρέσκα χαρτιά για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών προγραμμάτων και γιατί η Δημοκρατική Συμπαράταξη (η ΠΑΣΟΚάρα δηλαδή) υπερψήφισε σήμερα την σύσταση προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Να διευκρινίσει πως διάολο έγινε και επί των ημερών του, τότε που δουλεύανε όλα ρολόι, τη μία μέρα έκανε 50 δραχμές το μπουκαλάκι το εμφιαλωμένο νερό και την άλλη έκανε 50 λεπτά. Να κόψει το παραμύθι ότι ο πληθωρισμός έπεσε λόγω ευρώ, γιατί και το 1999 στο 2,1 % ήταν. Κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Δεν έχει τέλος επίσης το δηλητήριο ενός ανθρώπου που αφού φρόντισε να μας ενημερώσει ότι για όλα τα δεινά του τόπου έφταιγε ο Καραμανλής και φιλοτέχνησε το ηγετικό πορτραίτο του Μητσοτάκη, βγήκε να υπογραμμίσει ότι ο Κυριάκος δεν μπορεί να κάνει αυτό που πρέπει γιατί φοβούνται οι βουλευτές του το πολιτικό κόστος. Όταν ο ίδιος έχει δηλώσει λίγο πιο πριν ότι δεν προχώρησε το ασφαλιστικό του Γιαννίτση, γιατί φοβήθηκε την «πολιτική αναταραχή». Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου που λένε και στις εκκλησίες. Κανονικά τώρα θα έπρεπε να το ανοίξω και να εκφρασθώ ως καραγωγέας, αλλά επειδή είμαι δημοσιογράφος από σπίτι θα πω απλώς ότι η συνέντευξη Σημίτη ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό φιάσκο των τελευταίων ετών. Τελεία. Τελεία και παύλα.

Υ.Γ.: Το πιο διασκεδαστικό σημείο του εγωπαθούς μονολόγου ήταν εκείνο που δήλωσε ότι «δεν είδε να υπάρχει απαραίτητη διαφάνεια σε σχέση με αγορές εξοπλισμών». Νομίζω ότι ακόμη και κάποιοι τύποι που είναι στολισμένοι με βραχιολάκια αυτές τις μέρες, πρέπει να μούντζωσαν την μικρή οθόνη.

- από το newpost
-