ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η ζωή ως κλειδαρότρυπα

"Ποια είναι η γυμνή πίσω από τον Αγγελόπουλο". Αυτό είναι ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα στα μισά από τα ενημερωτικά site που επισκέφθηκα. Ένα θέμα από το Survivor (πάνε τα χρόνια και οι καιροί που όταν λέγαμε "Αγγελόπουλος" εννοούσαμε τον σκηνοθέτη) όπου δεν υπάρχει "γυμνή", αλλά μια γυναικεία φιγούρα που θα μπορούσε να είναι γυμνή.
Όπως και να 'χει "ο Αγγελόπουλος και η "γυμνή" φέρνουν κλικ και τα κλικ είναι πολλά. Και είναι πολλά γιατί το κοινό είναι αχόρταγο και έχει το μπανιστήρι σε πολύ υψηλή θέση στα ενδιαφέροντά του.
Θέματα "για να ξεσκάσεις", θέματα "ανάλαφρα", θέματα- μη θέματα για ένα κοινό εκπαιδευμένο να ακολουθεί μη ειδήσεις.
Ένα κοινό που βλέπει ένα reality με οπαδική συμπεριφορά. Μια βόλτα στα social media θα σε.. πείσει. "Εχθροί" και "φίλοι" σε στρατόπεδα, οχετός σεξιστικών σχολίων, στην κορυφή των σχολίων "ο κώλος της τάδε", "ασυλίες" που δεν είναι οι βουλευτικές, "συμβούλια" που δεν είναι υπουργικά, ένας "αγώνας" που δεν είναι αυτός που δίνεις καθημερινά, αλλά ένα "παιχνίδι" στον οποίο δεν παίζεις καν, αλλά είσαι θεατής.
Ο θεατής. Των reality, της ζωής των άλλων, του κώλου των άλλων, της πείνας των άλλων, της σύγκρουσης των άλλων, των fake ειδήσεων. Ο θεατής που συμμαχεί με τα ΜΜΕ και αλληλοτροφοδοτούν το αδιέξοδό τους. Η ζωή ως κλειδαρότρυπα, η ζωή ως μη- είδηση, η ζωή ως μη ζωή. Η ζωή γυμνή (χωρίς εισαγωγικά).


Δημήτρης Σούλτας (fb)