ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Σύνταξη στα 70!

Ακραίες θέσεις Στουρνάρα Στο συνέδριο του Economist βρέθηκε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας, εισηγούμενος μέτρα-σοκ στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, εμφανίστηκε λάβρος κατά της κοινωνικής ασφάλισης και εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος, και μεταξύ άλλων πρότεινε μέτρα-σοκ, όπως αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, αλλά και υιοθέτηση μέτρων που περιλαμβάνουν την παράταση του εργασιακού βίου και την αύξηση της απασχολησιμότητας των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας.
Οι προτάσεις Στουρνάρα προκάλεσαν εκ νέου την αντίδραση του Μαξίμου και σύμφωνα με το.. ΑΠΕ-ΜΠΕ, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας «προωθεί απόψεις που είναι πιο ακραίες, ακόμα και από αυτές των υπερασπιστών του πιο σκληρού αμερικανικού φιλελευθερισμού» και πως οι απόψεις αυτές «οδηγούν στην πλήρη απορρύθμιση και είναι της λογικής, ο καθένας μόνος του». Οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη, γίνονται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την πρόταση των δανειστών για νέες περικοπές στις συντάξεις και οδεύει για τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς, στο άτυπο Eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου. Καθίσταται προφανές ότι ο κ. Στουρνάρας φέρνει στο τραπέζι τη συζήτηση που διεξάγεται αυτή την περίοδο στη Γερμανία και θέλει να απονέμεται σύνταξη στα 70!
πηγή: efsyn