ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Αυτό το λουκέτο δεν θα αφήσουμε να μπει!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ:

του Νικόλαου Τσώνη*

Πρέπει να το παραδεχθούμε. Σιγά-σιγά  μάθαμε να ζούμε με τα λουκέτα στον χώρο του Τύπου, να μετράμε τα «μαγαζιά» που έκλεισαν, τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν, τους συναδέλφους που δεν άντεξαν, αυτούς που υπέκυψαν και εκείνους, που νικήθηκαν από την κρίση και την αρρώστια και έφυγαν από κοντά μας σαν να είναι άλλοι από εμάς. Άγνωστοι. Απλοί αριθμοί…
Κάπως έτσι φτάσαμε να μαθαίνουμε το ένα μετά το άλλο τα άσχημα μαντάτα, όπως ότι «τέλειωσε το αγγελιόσημο», «τελειώνουν τα αποθεματικά», «καταρρέει το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων», από κάθε είδους «υπεύθυνους», «επιτήδειους» και «ανεύθυνους»..
Τα λουκέτα δεν είναι πάντα αθώα και αναπάντεχα. Προκαλούν είτε προκαλούνται από πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες. Χτίζουν για λίγους και πονηρούς πολιτικές επαγγελματικές και συνδικαλιστικές καριέρες. Φτιάχνουν «ήρωες» και «επαναστάτες» αμφιβόλου ποιότητας. Στα σίγουρα όμως δημιουργούν πολλές εκατοντάδες ή χιλιάδες δυστυχισμένους… άνεργους και εξαθλιωμένους πρώην εργαζόμενους ή πρώην ασφαλισμένους!
Αυτό το λουκέτο λοιπόν δεν θα  επιτρέψουμε να μπει!
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειαζόμαστε εκπροσώπηση στην διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, από πρόσωπα, τα οποία  μπορούν και πρέπει να είναι:
– ΑΞΙΟΙ συνεχιστές των διαχρονικών δημοκρατικών και κοινωνικών  αγώνων του δημοσιογραφικού κλάδου.                                                                                                
– ΕΓΓΥΗΤΕΣ και αναμφισβήτητοι υπηρέτες της αξιοπρέπειας, της  αξιοπιστίας και του ηθικού και πνευματικού αναστήματος, που επιβάλλουν οι παρακαταθήκες και απαιτούν οι συνθήκες της νέας εποχής, για την αποκατάσταση και αναγέννηση του δημοσιογραφικού  επαγγέλματος.                                                                                                         
– ΙΣΧΥΡΟΙ  και αξιόπιστοι συνομιλητές, σε πλήρη σύμπνοια και αγαστή συνεργασία με τις Ενώσεις των μετόχων μελών,  ώστε με τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και αποτελεσματικό  διάλογο με την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τους εργοδοτικούς φορείς,  να γίνει πραγματικότητα η διάσωση και βιώσιμη πορεία του ΕΔΟΕΑΠ στο παρόν και το μέλλον.                                                                                                             
Στις εκλογές της 28ης, 29ης και 30ης Μαρτίου 2017 για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, εκεί που το ενιαίο ψηφοδέλτιο  γράφει :
21) ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,
η δικη μου αλήθεια είναι ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ !
Αυτό είναι το μήνυμα, η δέσμευση και ο σκοπός της δικής μου υποψηφιότητας.

Νίκος Τσώνης είναι μέλος ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, Υποψήφιος για ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ