ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΟΧΙ “μαύρο” στον ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση των Βαγγέλη Σπυριδωνίδη και Παναγιώτη Χαραλαμπίδη, υποψηφίων για το ΔΣ και την εξελεγκτική επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ αντίστοιχα:

- Να αγωνιστούμε για το αυτοδιαχειριζόμενο ασφαλιστικό μας ταμείο
- Ψήφος ανατροπής στις εκλογές της ΕΣΗΕΜΘ για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι, αύριο Πέμπτη 30/3 πρέπει ΟΛΟΙ να δώσουμε μαζικό παρόν στις κάλπες της ΕΣΗΕΜΘ για την ανάδειξη των εκπροσώπων της στον ΕΔΟΕΑΠ στην πιο κρίσιμη ώρα για το Ταμείο μας.
 Η αποχή θα είναι καταστροφή. Μαζική συμμετοχή λοιπόν στις αυριανές εκλογές, κυρίως από τους ανέργους και συνταξιούχους τους οποίους πετάει απέξω η προοπτική ενός επαγγελματικού ταμείου. Σε πείσμα του κλίματος απογοήτευσης και αποστράτευσης που καλλιεργούν κάποιοι, αλλά και των.. μεγάλων οικονομικών εμποδίων που ορθώνουν οι διοικούντες την ΕΣΗΕΜ-Θ αποτρέποντας άνεργους και κακοπληρωμένους στην πλειοψηφία τους συναδέλφους να ασκήσουν το δικαίωμα τους..
Δεν θα πρέπει να αφήσουμε την υγεία, την περίθαλψη και την επικούρηση μας στα χέρια αυτών που μας έφεραν σε αυτό το σημείο σήμερα.
Θα πρέπει με την ψήφος μας, τη συμμετοχή και την αντίδρασή μας έστω και την ύστατη ώρα, να δείξουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε μοιρολατρικά τις μεθοδεύσεις τους, πίσω από κλειστές πόρτες και μυστικές διαβουλεύσεις.
Αύριο διεξάγεται μια ψηφοφορία την ώρα που παίζεται η τύχη του ΕΔΟΕΑΠ με έναν πρωτοφανή εκβιασμό στην τριμερή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κεντρικό στοιχείο της συζήτησης ο πόρος που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Ταμείου. Οι εργοδότες/καναλάρχες – που έχουν απορροφήσει το σύνολο του αγγελιόσημου ως καθαρά διαφημιστικό έσοδο – προτείνουν έναν πόρο κουτσουρεμένο. Ύψος που δεν αρκεί ούτε στο ελάχιστο για να καλύψει την τρύπα του αγγελιόσημου που κατήργησε η κυβέρνηση από 15 Σεπτεμβρίου. Οι ευθύνες της είναι μεγάλες και αυτή είναι που θα πρέπει να νομοθετήσει εδώ και τώρα την επαναφορά του πόρου στο ταμείο.
Τόσα χρόνια γινόμαστε μάρτυρες των πράξεων αυτών που έχουν οδηγήσει τον ΕΔΟΕΑΠ στα βράχια, ληστεύοντας τα αποθεματικά μέσω του «κουρέματος», περιορίζοντας δραματικά τα έσοδα με τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων μας και τις μειώσεις των μισθών για τους υπόλοιπους, με τη μη απόδοση εισφορών που έχουν παρακρατηθεί, με την απαλλαγή από αυτές και φυσικά με την κατάργηση του αγγελιοσήμου.
Την ίδια ώρα οι συνδικαλιστικά υπεύθυνοι,  των Ενώσεων, Ομοσπονδιών και Ταμείων, επιδίδονται σε «παζάρια» με κυβερνητικούς αξιωματούχους, σε ένα διαρκές πήγαινε έλα, κρατώντας ολόκληρο τον κλάδο σε ομηρία. Γι αυτό και  το ερώτημα είναι ποιοι θα παλέψουν να κρατήσουν ανοικτές τις πόρτες ενός Ταμείου για ΟΛΟΥΣ. Ενός Ταμείου, που για δεκαετίες στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται με την ίδια προθυμία αλληλέγγυο απέναντι στους άνεργους – απολυμένους και στις οικογένειες τους, όσο και στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Για την υγεία, για το φάρμακο, για την επικούρηση και την πρόνοια.
Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ένα Ταμείο που πρέπει να το υπερασπιστούμε ως  σημείο αναφοράς και αγώνα για την ασφάλιση όλων των εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων, απέναντι στην ισοπέδωση και τον εφιάλτη στον οποίο έχουν ρίξει η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση με τις μνημονιακές πολιτικές της, Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Ένα Ταμείο, που θα πρέπει να αποτελέσει μοντέλο για ένα πραγματικό Σύστημα Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας των εργαζόμενων σ’ όλη την χώρα.
Αυτό υπερασπιζόμαστε, παλεύοντας για τον ΕΔΟΕΑΠ ενάντια σε κυβέρνηση, εργοδότες/καναλάρχες και τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές, που απειλούν σήμερα, στο όνομα των μνημονιακών απαιτήσεων, είτε να το ρίξουν στον “Καιάδα” ενός κατ’ όνομα μόνο συστήματος υγείας, που μοιάζει με “μαύρη τρύπα”, είτε να το θυσιάσουν στα συμφέροντα της ιδιωτικής υγείας και ασφάλισης.
Ακριβώς, γι αυτό, ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να αγκαλιάσει όλους χωρίς εξαιρέσεις τους εργαζόμενους,  που ο βιοπορισμός τους είναι η δημοσιογραφία ή οι διοικητικές,  οι τεχνικές και άλλες υπηρεσίες του κλάδου, ανεξάρτητα αν προς το παρόν έχουν εξοστρακιστεί από την μισθωτή εργασία και αμείβονται με τα περιβόητα “μπλοκάκια”. Ή έχουν βρεθεί στην «κόλαση» της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας και της ανασφάλειας!
Να πούμε επιτέλους το μεγάλο “ΟΧΙ” της γενιάς μας στο “μαύρο” που ρίχνουν στον κλάδο, στα δικαιώματα μας, στις ζωές μας, στην ενημέρωση.
·  Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκτός από την συμμετοχή τους στις αυριανές κρίσιμες εκλογές σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

-Βαγγέλης Σπυριδωνίδης, υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ,
-Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, υποψήφιος για την εξελεγκτική επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ