ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Με υπευθυνότητα για την επόμενη ημέρα στον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε, για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ:

του Νίκου Καρούτζου*

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η κατάσταση στον ΕΔΟΕΑΠ είναι γνωστή σε όλους. Όπως είναι γνωστή και η προσπάθεια που καταβλήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια για να παραμείνει ανοικτός ο Οργανισμός σε πείσμα όσων υπονόμευσαν την επιβίωσή του. Σήμερα βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο. Η διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη των συναδέλφων Τεχνικών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, των Δημοσιογράφων του Διαδικτύου και του Περιοδικού Τύπου και των Τεχνικών Τύπου είναι μονόδρομος .
Η τριμερής διαπραγμάτευση με τους εργοδότες και το Υπουργείο Εργασίας παρά τις καθυστερήσεις παραμένει ζωντανή και υπάρχει ελπίδα. Όμως παράλληλα με την εξεύρεση πόρου..
η δημιουργία ενός μεγαλύτερου και ισχυρότερου ΕΔΟΕΑΠ καθιστά περισσότερο από ποτέ αναγκαία την εκλογή στο ΔΣ ανθρώπων ικανών να διαχειριστούν τα νέα δεδομένα. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε:
-Την παροχή ικανοποιητικών επικουρήσεων στους συνταξιούχους μας που θα αντισταθμίζουν τις συνεχείς περικοπές στις Κύριες συντάξεις.
-Την ένταξη στον ΕΔΟΕΑΠ όλων των συναδέλφων μελών της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών παρέχοντας δημοσιογραφικές υπηρεσίες πάσης φύσεως. Η νομοθεσία του ΕΦΚΑ σήμερα τους αποκλείει από τον ΕΔΟΕΑΠ και ο Οργανισμός χάνει χρήματα και τα μέλη μας τα δικαιώματά τους στην Επικούρηση, την περίθαλψη και το εφάπαξ.
-Την ασφάλιση όλων των συναδέλφων μελών της ΕΣΗΕΑ που παρέχουν έμμισθες δημοσιογραφικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και ΝΠΙΔ.
- Την συνέχιση της αναδιοργάνωσης του Οργανισμού μειώνοντας τη γραφειοκρατία και εγκαθιστώντας Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που θα καθιστά ευχερέστερη την παρακολούθηση των δαπανών, θα βελτιώσει την ταχύτητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα μειώσει το λειτουργικό κόστος.
-Τη σύναψη και νέων συμβάσεων με καλύτερους όρους με όλα τα μεγάλα Νοσηλευτήρια και τα Διαγνωστικά Κέντρα.
-Την ενίσχυση των δομών παροχής πρωτοβάθμιας και κυρίως παιδιατρικής φροντίδας.

Συνάδελφοι, ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα χωρίς αγκυλώσεις,  ιδεοληψίες και μεγάλα λόγια. Χρειάζεται σκληρή δουλειά με υπευθυνότητα. Γιατί το μέλλον μας κανένας δεν μας το χαρίζει. Το δημιουργούμε μόνοι μας.

*O Νίκος Καρούτζος είναι υποψήφιος για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ