ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ο Νίκος Τσαγκρής σχεδιάζει τη νέα «Αυγή»

- Αντιπρόεδρος στο ΔΣ της εφημερίδας ο γνωστός δημοσιογράφος
- Όμιλο ΜΜΕ της Αριστερας ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Μετά την ματαίωση, (για άγνωστους λόγους), το περασμένο καλοκαίρι, του πρώτου εγχειρήματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα καθαρά φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης και συγκεκριμένα κυριακάτικη εφημερίδα, αλλά και τις εξελίξεις στο DOCUMENTO, μετά την αποχώρηση του χρηματοδότη Καλογρίτσα, φαίνεται πως το κόμμα της Αριστεράς αποφάσισε να μείνει σε αυτά που έχει, κάνοντας όμως ένα καλό lifting.
Έτσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ξεκίνησαν ήδη προετοιμασίες για τον «εκμοντερνισμό» της παραδοσιακής εφημερίδας της Αριστεράς ΑΥΓΗ, με «αρχιτέκτονα» τον γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Τσαγκρή, ο οποίος, μετά απο πρόταση πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,..
μπήκε εδώ και λίγες μέρες στο ΔΣ της εφημερίδας.
Ο Νίκος Τσαγκρής, ο οποίος αποτελεί μια δοκιμασμένη συνταγή για την δουλειά αυτή, καθώς έχει διατελέσει σε διευθυντικές θέσεις πολλών μεγάλων εφημερίδων και άλλων μέσων, με επιτυχημένη πορεία, (με κορυφαία την παλιά «ΠΡΩΤΗ»), αλλά και λογω της συνεπούς πορείας του στον αριστερό χώρο, κατέλαβε την θέση του Αντιπροέδρου στο νέο ΔΣ της ΑΥΓΗΣ, με αποκλειστικό αντικείμενο τον ανασχεδιασμό της ιστορικής εφημερίδας.
Στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου παραμένει ο Δημήτρης Στούμπος ενώ τη θέση του Προέδρου καταλαμβάνει ο τέως Διευθυντής της εφημερίδας Δημήτρης Αλεξόπουλος. Στο νέο Δ.Σ. , εκτός του σημερινού διευθυντή της ΑΥΓΗΣ,  Κωστή Νικολακάκου, συμμετέχει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΥΓΗΣ διαμορφώνεται ως εξής:
  • ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ: Δημήτρης Αλεξόπουλος
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕ∆ΡΟΣ: Νίκος Τσαγκρής,
  • ∆ΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Δημήτρης Στούμπος
  • ΜΕΛΗ: Τρύφωνας Αλεξιάδης, Μανώλης Αναστασιάδης, Βάλια Αρανίτου, Γιάννης Δελούσης, Γιάνης Καρδαράς, Άννα Κιουτσοκίογλου, Μπάμπης Κοβάνης, Ελένη Κουγέα, Βασίλης Κωτούλας, Κωστής Νικολακάκος, Ράνια Σβίγγου, Γιάννης Τζούστας.
Όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες, ο Νίκος Τσαγκρής, δέχτηκε να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ΑΥΓΗ, με την προϋπόθεση οτι ο ίδιος δεν θα έχει καμία ανάμειξη στα οικονομικά και στο management. Θα έχει μόνο καθοριστικό ρόλο στον σχεδιασμό της ανανεωμένης εφημερίδας, αλλά και στο δημοσιογραφικό περιεχόμενο, με στόχο να καταστεί πιο εμφανίσιμη, με ζωντάνια και πλούσια ενδιαφέρουσα ύλη και επομένως ανταγωνιστική, κυρίως τις Κυριακές.

Γενική αναδιάρθρωση και συγχωνεύσεις

Κατα τις ίδιες πληροφορίες, εκτός απο την εκ βάθρων αναμόρφωση της ΑΥΓΗΣ, επιχειρείται μια γενικότερη αναδιάρθρωση των Μέσων επιρροής ΣΥΡΙΖΑ (ΑΥΓΗ – Κόκκινο – ΕΠΟΧΗ κλπ.) με ενδεχόμενες συγχωνεύσεις και τελικό στόχο τη δημιουργία Ομίλου ΜΜΕ της Αριστεράς.
Αν προχωρησει αυτό το σχέδιο, το πιθανότερο είναι οτι θα συγχωνευτούν η ΑΥΓΗ με την ΕΠΟΧΗ, καθώς και τα διάφορα site (left, ΑΥΓΗ, Κόκκινο) σε ένα μεγάλο.
Σε αυτή την περίπτωση, όμως, δημιουργείται  ένα σοβαρό ζήτημα. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, καθώς οι συγχωνεύσεις συνήθως συνεπάγονται απολύσεις.
Μόλις πριν απο λίγες μέρες οι εργαζόμενοι στην ΑΥΓΗ ήταν έτοιμοι να κατέβουν στην πρώτη απεργία στην ιστορία της εφημερίδας, για οφειλές περίπου τριών μισθών, αλλά και για μια σειρά ακόμα εργασιακά θέματα. Τελικά η απεργία δεν έγινε, καθώς πριν απο περίπου μια εβδομάδα η επιχείρηση τους κατέβαλε έναν μισθό απο τα χρωστούμενα, ενώ φάνηκε διατεθειμένη για την επίλυση και των αλλων θεμάτων.
Με τις αλλαγές που προωθούνται, ωστόσο, είναι αμφίβολο, αν τα πράγματα γίνουν χωρίς να ανοίξει μύτη.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν οτι η ΑΥΓΗ έχει πρόβλημα με το μισθολογικό κόστος, αφού ο μέσος όρος των μισθών, όπως φημολογείται, είναι σχεδόν σε προ Μνημονίων επίπεδα. Η διοίκηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και διαρροές,  προσανατολίζεται σε πρώτη φάση να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, (άγνωστο αν αυτό αφορά και στους λίγους χαμηλόμισθους), ώστε να αποφύγει τις απολύσεις, αλλά όταν ακούς για οικονομικά προβλήματα, έσο έτοιμος για τα επόμενα...