ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

To Protagon απέσυρε το δημοσίευμα για την Ελενα Ακρίτα


Με ανάρτησή της στο Facebook η Έλενα Ακρίτα, κοινοποίησε τη «συγγνώμη» του σάιτ protagon.gr και την ανάκληση δημοσιέυματός του, έπειτα από την εξώδικη διαμαρτυρία της. Σε άρθρο του Protagon που δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου με τίτλο «Πολάκης και Ακρίτα στο πλευρό του συλληφθέντα υβριστή του Twitter», αναφερόταν ότι η κ. Ακρίτα υπερασπίστηκε τον 37χρονο συλληφθέντα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.  Αυτό δεν έγινε ποτέ όπως εξηγεί και η ίδια η ιστοσελίδα, η οποία προέβη σε αποκατάσταση της αλήθειας.
Η Ακρίτα, το όνομα της οποίας αναφέρεται στο κείμενο, με εξώδικό της ζήτησε αποκατάσταση της αλήθειας, στην οποία το Protagon προέβη άμεσα:
«Αποσύρουμε δημοσίευμά μας, με το οποίο διαδώσαμε αναληθώς ότι η κ. Έλενα Ακρίτα τάχθηκε στο πλευρό συλληφθέντος για φερόμενη δημόσια υποκίνηση βίας που τυχαίνει να είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε ξεκινήσει το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Το αληθές είναι ότι η κ. Ακρίτα κατήγγειλε απερίφραστα το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στις Αρχές για την ανεξήγητη σπουδή που επέδειξαν για την σύλληψη ενός προσώπου που χρησιμοποιούσε υβριστικό σύνθημα κατά του επικεφαλής της προηγούμενης κυβέρνησης, σε αναντιστοιχία με την απάθειά τους σε άλλες, βαρύτερες περιστάσεις, χωρίς βέβαια να ασχοληθεί με τον ακριβή νομικό χαρακτηρισμό της πράξης, αφού δεν είχε τέτοιο στόχο».