ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Όταν η Εκκλησία ψήφισε Νέα Δημοκρατία (ΠΡΟCΧΩΜΕΝ!)


Πώς το λένε οι Αμερικάνοι;
Α μάλιστα, θυμήθηκα κύριε Γκρίνμπεργκ μου, παρακαλώ μη με βάλετε τιμωρία:
Το ‘μαθα απ’ του αλόγου το στόμα!Εννοώντας ότι η πληροφορία προήλθε από την εγκυροτέρα των πηγών. Και ποια πηγή, δηλαδή, είναι πιο γκαραντί για την στάση της Εκκλησίας στις πρόσφατες εκλογές από την εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια»; Δεν το ρωτάς καν και για να μην μείνετε με την απορία, καταθέτω το σχετικό ρεπορτάζ, δια της ευλογημένης (από τη δεξιά του Κυρίου!) μεθόδου του κόπυ πάστε:

«Έργο θέλουν να κάνουν οι Αρχιερείς, οι ιερείς και οι άνθρωποι της Εκκλησίας. Κι αν τους δώσεις τα εργαλεία και τα μέσα, μπορούν να κάνουν θαύματα επί της γης.
Με τα αρμόδια υπουργεία και δήμους κάνουν κοινωνικό έργο. Ο Παπαθανάσης και ο Άδωνις μοίρασαν κονδύλια για αναπτυξιακά έργα. Ο Σκρέκας βοήθησε στην επιτάχυνση περιβαλλοντικών εκκρεμοτήτων. Ο Πιερρακάκης μοίρασε κονδύλια για να τους εκσυγχρονίσει τις υποδομές και να κάνουν σωστές σύγχρονες υπηρεσίες για το κοινό και να βάλει την ενορία και τον νέο παπά στην ψηφιακή εποχή. Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι δεν… τρελαίνεται για το ράσο και δεν θα τον δεις και στην Εκκλησία κάθε Κυριακή, συνειδητοποίησε πως η Εκκλησία είναι ένα άριστα δομημένο σχήμα για να συνεργαστείς και να προσφέρεις στον λαό.
Οι Αρχιερείς και οι ιερείς λοιπόν, με εξαιρέσεις κάτι ενορίες της Αθήνας που φλερτάρουν με την Ακροδεξιά και απορώ πώς ο Αρχιεπίσκοπος δεν τους τραβά το αυτί, πήγαν στο διαφορετικό, το καινούργιο που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν και στις δεύτερες εκλογές καταφέρει και σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα έχουν την ευκαιρία και η Εκκλησία και η κυβέρνηση να γυρίσουν μια νέα σελίδα στον τόπο. Ο Μητσοτάκης φαίνεται να το θέλει, οι Αρχιερείς θέλουν να ακολουθήσουν;»


Τώρα αυτό το «νέα σελίδα» της εφημερίδας, πολλά μπορεί να σημαίνει αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες. Ενδέχεται, ας πούμε, να εννοεί ότι θα απογειωθεί η ιερή επένδυση στο Σχιστό που για την ώρα έχει βαλτώσει. Κι από την άλλη, ίσως αφορά στο φλέγον θέμα των αμβλώσεων, όπου πολύ θα ήθελαν κάποια καϊνάρια με ράσα να μας κάνουν Φλόριντα. Για να μην πω Νορθ Ντακότα…

Και υπάρχει μία ακόμη διαπίστωση του σημειώματος που σηκώνει συζήτηση. Αυτό το «κάτι ενορίες της Αθήνας που φλερτάρουν με την Ακροδεξιά», που στέκει ως κηλίδα στο πατρόν της Εκκλησίας. Πώς το αντιμετωπίζουμε, ρε παλικάρια, δεδομένου ότι και σε άλλες ενορίες, ιδίως πάνω απ’ τα Τέμπη, τα κουκιά δεν κατευθύνθηκαν προς τη Νέα Δημοκρατία; Μα με την επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου στο Άγιον Όρος, για να αποσύρει η μοναστική κοινότητα την κρυφή ή φανερή εμπιστοσύνη της από τη ΝΙΚΗ του Νατσιού και να επιστρέψει στο γαλάζιο μαντρί. Δεν πάει άλλωστε με άδεια χέρια ο Μητσοτάκης στον Άθω.

Όπως έγραψε χτες στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πάντοτε καλά πληροφορημένος συνάδελφος Άρης Χατζηγεωργίου:
«Χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για αποκαταστάσεις κτιρίων, επεξεργασία αστικών λυμάτων, ενεργειακή αναβάθμιση, αντιπυρική προστασία και μονοπάτια ενέκρινε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις τελευταίες εβδομάδες μόνο μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».
Αυτές είναι μπίζνες όχι αστεία, με τον Κυριάκο να μας τρολάρει αβάδιστα και αβασάνιστα, καθώς δήλωσε στο Mega:
«Η Εκκλησία έμεινε, μένει και θα πρέπει να μείνει τελείως μακριά από την κομματική αντιπαράθεση»!

Υ.Γ.: Κι ο ΣΥΡΙΖΑ; Έχει και για τη δικιά του γούνα ράμματα η «Ορθόδοξη Αλήθεια». Απολαύστε υπεύθυνα:
«Και πώς ακριβώς να πείσεις τον κόσμο πως είσαι της Εκκλησίας, όταν πιστεύεις ότι επιτελείς… θεάρεστο έργο, όταν απλώς φωτογραφίζεσαι με τον Μητροπολίτη Πειραιώς; Όταν προσπαθείς να κινηθείς σε έναν χώρο που δεν πιστεύεις, ο κόσμος θα δει το κάλπικο και θα σε μαυρίσει. Όταν σχεδόν 500.000 Έλληνες προσκύνησαν το “Άξιον Εστί” και πέρασαν από εκεί πολιτικοί, υψηλά πρόσωπα και απλός λαός, δεν σφυρίζεις αδιάφορα ούτε… καλείς το “Άξιον Εστί” στο γραφείο σου»!

Χρήστος Ξανθάκης
Voices / Newpost (31.5.2023)