ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Από 12 Ιουνίου η εφαρμογή των νέων συμβάσεων του ΕΔΟΕΑΠ με νοσηλευτήρια


Η εφαρμογή των νέων συμβάσεων για την πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη και την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Αττική μετατίθεται για τις 12 Ιουνίου αντί της 1ης Ιουνίου, δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής ορισμένων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη δώσει απαντήσεις επί των τελικών προτάσεων του Οργανισμού.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ όπου επισημαίνεται:
Με τα νέα μέτρα για τον έλεγχο των δαπανών-παροχών υγείας, στα συμβεβλημένα με πλήρη κάλυψη νοσηλευτήρια, οι ασφαλισμένοι δεν θα επιβαρύνονται ούτε κατά ένα ευρώ. Αντίθετα με τις νέες συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί, επιτυγχάνεται πλήρης κάλυψη των ασφαλισμένων, μείωση του κόστους για ορισμένες εξετάσεις, καθώς και νέες παροχές (καλύψεις τακτικών και επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών).
Όσον αφορά στην πολιτική του Οργανισμού για τη χορήγηση φαρμάκων, εξετάζεται επισταμένως η αποφυγή ενδεχόμενης επιβάρυνσης από την τιμολόγηση σκευασμάτων που συνταγογραφούνται για ορισμένες παθήσεις. Κατά συνέπεια, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση και η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.