ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Σταματήστε να παίζετε με την αγωνία και τα νεύρα των μαθητών


Νέο... επιτελικό φιάσκο στο υπουργείο Παιδείας - «Έπεσε» η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων

Τεράστια ταλαιπωρία για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς στις σημερινές ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια όλης της χώρας. Ένα τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε στο σύστημα του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια καθυστέρηση  σημερινών ενδοσχολικών εξετάσεων στα λύκεια.
Όπως μετέδωσε το alfavita.gr, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων (Τ.Θ.Δ.Δ.) έχει «πέσει», με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην μπορούν να αντλήσουν τα θέματα, τρεις ή τέσσερις ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων, ανάλογα με το μάθημα στο οποίο διαγωνίζονται οι εξεταζόμενοι.
Κατά το τρέχον σχολικό έτος, οι προαγωγικές, απολυτήριες και επαναληπτικές εξετάσεις στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων όλων των τύπων Λυκείου διενεργούνται με θέματα που κληρώνονται από την Τ.Θ.Δ.Δ.
«Η κυρία Κεραμέως έφυγε και αντί για υπουργείο παρέδωσε στον υπηρεσιακό υπουργό τα αποτελέσματα μιας διαλυτικής και καταστροφικής για την εκπαίδευση παρουσίας», τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή το σημερινό επιτελικό φιάσκο με ομήρους μαθητές και καθηγητές, ο Νίκος Φίλης, Αναλυτικά η δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας και υποψήφιου βουλευτή Α' Αθηνών:
"«Πτώση» της Τράπεζας Θεμάτων - αναβολές εξετάσεων: νέο... επιτελικό φιάσκο στο υπουργείο Παιδείας
Για το σημερινό νέο «επιτελικό» φιάσκο του υπουργείου Παιδείας με το blackout της Τράπεζας Θεμάτων, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ. και προσωπικά η κυρία Κεραμέως.
Από το πρωί, η Τράπεζα Θεμάτων έχει «πέσει» και οι διευθυντές Λυκείων και οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατο να αντλήσουν θέματα και να τα κληρώσεων για τη διενέργεια των εξετάσεων.
Σε πανικό ο υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας κ. Κίττας συστήνει... «υπομονή».
Άγνωστο πού είναι και τι πράττει ο εκλεκτός της τ. υπουργού Παιδείας στο ΙΕΠ και υπεύθυνος για τη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων, κ. Αντωνίου. Κατόρθωσε επιτέλους να γυρίσει το ρολόι της εκπαίδευσης πίσω στο 2014, όπως ήταν το διακηρυγμένο όραμά του! Ας περιμένουν τώρα οι εκπαιδευτικοί μαζί με μερικές δεκάδες χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές στις αίθουσες.
Η κυρία Κεραμέως έφυγε και αντί για υπουργείο παρέδωσε στον υπηρεσιακό υπουργό τα αποτελέσματα μιας διαλυτικής και καταστροφικής για την εκπαίδευση παρουσίας.
Άμεση κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ζητάει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Σταματήστε να παίζετε με τα νεύρα των μαθητών». Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η κυβέρνηση της «αξιολόγησης» σχολείων κι εκπαιδευτικών ξαναχτυπά. Από νωρίς το πρωί έχει πέσει η πλατφόρμα της Τράπεζας θεμάτων και σε όλα τα σχολεία, σε όλη την Ελλάδα, τα σχολεία αδυνατούν να βγάλουν θέματα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εξετάσεις. Εκπαιδευτικοί που έχουν πάει στα σχολεία από τις εξίμισι και μαθητές περιμένουν, πότε θα ελεήσουν να φτιάξουν το σύστημα.
Είναι δε, τόση η επιμονή τους στο συγκεκριμένο μέτρο, που δε δίνουν μια απλή οδηγία, οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι εκπαιδευτικοί.
Κι έτσι, χιλιάδες μαθητές κι εκπαιδευτικοί περιμένουν, εντείνοντας την αγωνία τους, για το πότε θα δώσουν το μάθημα.
Η κυβέρνηση που κόπτεται για να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία, της ΕΒΕ και της Τράπεζας θεμάτων, του εξεταστικού μαραθωνίου στα σχολεία, δεν μπορούν εδώ και τρεις ώρες να φτιάξουν ένα σύστημα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς.
Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων".