ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Κακουργηματικές διώξεις σε διευθυντές του ΟΣΕ από το 2017 ως σήμερα


Πέντε νέες διώξεις άσκησε ο ειδικός εφέτης ανακριτή Λάρισας, Σωτήρης Μπακαΐμης, που χειρίζεται την δικαστική έρευνα για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τους γενικούς διευθυντές του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας τις περιόδους 2017 - 2019 και 2019 - 2020, τον διευθυντή διεύθυνσης σιδηροδρομικών συστημάτων από το 2017 έως το 2021 και τον διάδοχο του από το 2021 εως σήμερα, όπως επίσης τον διευθυντή της διεύθυνσης συντήρησης τεχνικών συστημάτων από το 2021 έως σήμερα.

Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες αφορούν στην διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως και η οποία επισύρει ποινή κάθειρξης από 10 χρόνια έως και ισόβια.

Για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ο προφυλακιστέος σταθμάρχης. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην εβδομάδα αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά τις απολογίες τους, ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού και τα δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που κατηγορούνται, σε βαθμό πλημμελήματος, για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την μετάταξη και την τοποθέτηση του 59χρονου στο σταθμαρχείο της Λάρισας.