ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ρεσιτάλ κυνισμού για τους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης


Για «ρεσιτάλ κυνισμού» του Θεόδωρου Σκυλακάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έμειναν εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Ο κ. Σκυλακάκης όχι μόνο ομολόγησε ότι μένουν ακάλυπτοι, αλλά υπερασπίστηκε κιόλας αυτή την επιλογή μιλώντας για ανταποδοτικότητα και επιβάρυνση των υπολοίπων ασφαλισμένων» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, είχε δηλώσει κυνικά ότι «η ασφάλιση έχει ένα βαθμό ανταποδοτικότητας. Ο φορολογούμενος ή ο ελεύθερος επαγγελματίας που πληρώνει κανονικά την εισφορά του, γιατί αυτός θα πρέπει να επιβαρυνθεί πολλαπλά;».
«Το γεγονός ότι η ακρίβεια και τα υψηλά κόστη λειτουργίας και παραγωγής έχουν οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες σε αδυναμία πληρωμής, για τον κ. Σκυλακάκη είναι αδιάφορη λεπτομέρεια.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
«Ρεσιτάλ κυνισμού Σκυλακάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης»
Την ημέρα που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μένουν εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, τα στελέχη της ΝΔ προκαλούν με τον κυνισμό και την αλαζονεία τους.
Ο κ. Σκυλακάκης όχι μόνο ομολόγησε ότι μένουν ακάλυπτοι, αλλά υπερασπίστηκε κιόλας αυτή την επιλογή μιλώντας για «ανταποδοτικότητα» και «επιβάρυνση των υπολοίπων ασφαλισμένων».
Το γεγονός ότι η ακρίβεια και τα υψηλά κόστη λειτουργίας και παραγωγής έχουν οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες σε αδυναμία πληρωμής, για τον κ. Σκυλακάκη είναι αδιάφορη λεπτομέρεια.
Απέναντι στην αδιαφορία της ΝΔ για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ απαντά με ένα συγκροτημένο σχέδιο ρύθμισης των χρεών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής.

Χαρίτσης: Τι μας λέει ο κ. Σκυλακάκης; Να κόψουν το λαιμό τους;

Νωρίτερα, τις δηλώσεις Σκυλακάκη σχολίασε και ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων πέρασε νόμο ώστε 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι πολίτες να καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά από το ΕΣΥ.
«Τι μας λέει τώρα ο κύριος Σκυλακάκης; Να πάνε να κόψουν τον λαιμό τους δηλαδή αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν; Αυτή είναι η ανάπτυξη της ΝΔ; 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να καλύψουν ούτε 60,3 ευρώ το μήνα για να διασφαλίσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Και τους λέει ο κύριος Σκυλακάκης και η ΝΔ "αν μπορούσατε ας πληρώνατε, εφόσον δεν μπορείτε, πρόβλημά σας"».
O ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων πέρασε νόμο ώστε 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι συμπολίτες μας να καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά από το ΕΣΥ. Αυτό που λέει τώρα η ΝΔ σε 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες είναι ότι αν δεν έχουν να πληρώσουν, να μείνουν ακάλυπτοι.
«Για μία ακόμη φορά η συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία δεν διεξάγεται με σοβαρούς όρους. Η ΝΔ έχει δημιουργήσει ένα νέο μηχανισμό προπαγάνδας και διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ξεκαθάρισε ότι «στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται καμία νέα αύξηση φορολογικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις».
«Η ΝΔ θα πρέπει να απαντήσει για την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 2,8 δισ. τον χρόνο την τελευταία τετραετία, εξαιτίας των υψηλών έμμεσων φόρων». «Θα επιστρέψουμε τα χρήματα αυτά στην κοινωνία με έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και διύλισης πετρελαίου, όπως έχει συστήσει και η ΕΕ» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί στη Βουλή για 90% υπερφορόλογηση των υπερκερδών των εταιρειών αυτών, αλλά ουδέποτε προχώρησε σε αυτή» υπενθύμισε και επισήμανε ότι «αν θέλουμε η ΔΕΗ να λειτουργεί με όρους κοινής ωφέλειας και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος θα πρέπει να ακολουθήσει μία εντελώς διαφορετική πολιτική συγκράτησης των τιμολογίων».
«Είναι κρίσιμο να αποφασίσουμε πώς θα αξιοποιήσουμε τις πεπερασμένες δημοσιονομικές δυνατότητες που έχουμε στην διάθεσή μας» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης και υπογράμμισε ότι «αν θέλουμε πράγματι να προχωρήσουμε σε ουσιαστική ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων θα πρέπει να υπάρξει ανακατανομή των βαρών προς όφελος των ασθενέστερων και των μικρομεσαίων».