ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

O ΕΔΟΕΑΠ ενισχύει το φυσικοθεραπευτήριο και το θεραπευτικό γυμναστήριο


O ΕΔΟΕΑΠ ενισχύει τις δομές του φυσικοθεραπευτηρίου και του θεραπευτικού γυμναστηρίου στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα. Το φυσικοθεραπευτήριο ήδη έχει εξοπλιστεί με δύο νέων προδιαγραφών ορθοπαιδικές κλίνες και έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση των παλαιότερων με ακόμη δύο ειδικά ηλεκτρικά κρεβάτια φυσικοθεραπείας.
Το θεραπευτικό γυμναστήριο έχει ανανεώσει τον εξοπλισμό του με νέο διάδρομο, σύγχρονο ελλειπτικό μηχάνημα, ενώ απέκτησε ειδικό εξοπλισμό για εκγύμναση pilates με δύο μηχανήματα reformer pilates.
Η ανταπόκριση των ασφαλισμένων είναι τόσο μεγάλη, ώστε σήμερα η πληρότητα αγγίζει το 100%. Τόσο το γυμναστήριο, όσο και το φυσικοθεραπευτήριο, διαχειρίζονται, μεταξύ άλλων και κατόπιν ιατρικής παραπομπής, μυοσκελετικά και νευρολογικά περιστατικά, καθώς και ζητήματα σχετικά με την οστεοπόρωση και την οστεοπενία.
Επιπλέον, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται συμβάλλουν στην πρόληψη, αλλά και τη διαχείριση περιστατικών καρδιολογικών, ορμονικών, σακχαρώδους διαβήτη, ψυχιατρικών νοσημάτων, χοληστερίνης, μακροχρόνιας αποχής από αθλητική δραστηριότητα και αποκατάστασης-ενδυνάμωσης μετά από νεοπλασματικές ασθένειες και άσκηση σε άτομα τρίτης ηλικίας. Στον απολογισμό των εν λόγω δράσεων αποτυπώνονται περιπτώσεις αναβολής ή και ματαίωσης χειρουργικών επεμβάσεων, αλλά και η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης με περιπτώσεις αναβολής λήψης αγωγής για οστεοπόρωση, χοληστερίνη, αντιφλεγμονώδη, μυοχαλαρωτικών κ.ά. λόγω της βελτίωσης των σχετικών δεικτών