ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Απών στα δύσκολα, παρών στη Μελέτη

Απών χθες από τη Βουλή. Ξεκουράστηκε για να είναι παρών σήμερα στη Μελέτη

Για ακόμα μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε χτες να απουσιάσει από την Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα συζητιόταν μεταξύ πολλών και απολύτως άσχετων μεταξύ τους νομοθετικών ρυθμίσεων της τελευταίας στιγμής και η τρίτη κατά σειρά τροπολογία σχετικά με τον εκλογικό αποκλεισμό κομμάτων που έχουν αποδειχθεί δικαστικά ότι αποτελούν μανδύες εγκληματικών οργανώσεων.

Η τελευταία λοιπόν συνεδρίαση της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές του 2019, σημαδεύτηκε από αυτή την απουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες επέμενε για τη σημασία αυτής της νομοθετικής παρέμβασης και δε δίσταζε να απευθύνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη βαριά κατηγορία ότι «κλείνει το μάτι στους ναζί».

Όμως όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή, ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν τόλμησε να εμφανιστεί και να αντικρούσει όσα του καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το πρόγραμμά του δεν προέβλεπε καμιά υποχρέωση που θα του επέβαλλε κάτι τέτοιο.

Προτίμησε να αφήσει τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και εκείνος επιχείρησε –ανεπιτυχώς– να δικαιολογήσει την τρίτη κατά σειρά νομοθετική του πρωτοβουλία για το ίδιο ζήτημα. Και βέβαια δεν τόλμησε να επαναλάβει από το επίσημο δημόσιο βήμα τις ίδιες κατηγορίες. Γιατί οι ευθύνες της δικής του παράταξης για τη γιγάντωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είναι γνωστές σε όλους.

Η χτεσινή απουσία του κ. Μητσοτάκη δεν εκπλήσσει βέβαια όσους έχουν παρακολουθήσει τον τρόπο που πολιτεύεται από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο μέγαρο Μαξίμου. Κάθε φορά που αποκαλύπτεται η σκοτεινή πλευρά του πολιτικού του σχεδίου, το πρώτο που σκέφτεται ο κ. Μητσοτάκης είναι να μεταφέρει τις όποιες ευθύνες σε κάποιον συνεργάτη του, μόνο και μόνο για να μείνει ο ίδιος αλώβητος.

Όμως η εποχή που μπορούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κρύβει την πραγματικότητα από τους Έλληνες πολίτες ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Το «επιτελικό κράτος» έχει καταρρεύσει γύρω από τον ίδιο και δεν πείθουν κανέναν οι ακραίες επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Η χτεσινή του απουσία από τη Βουλή δεν μπορεί να ερμηνευτεί παρά μόνο ως ομολογία αδυναμίας.
EΦΣΥΝ / Αποψη (12.4.2023)

***
Το ΤikΤok και το... τατουάζ της Μαρέβας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στο Mega (ίσως για αυτό να μην πήγε χθες στη Βουλή) όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τις εκλογές, τον άγνωστο Χ πρωθυπουργό, το ΤikΤok και το... τατουάζ της Μαρέβας.
Αναφέρθηκε στα social media λέγοντας ότι «το Τικ Τοκ είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά γεννά και πολλά ερωτηματικά. Στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν».
«Τώρα είναι πολύ της μόδας τα τατουάζ. Ίσως κάποια στιγμή να έκανα…» είπε στη Μελέτη ο Μητσοτάκης συμπληρώνοντας: «Η σύζυγός μου έχει ένα δελφινάκι... μου αρέσει η ιδέα αυτή. Αυτές είναι αποφάσεις της στιγμής. Η συμβουλή μου στα παιδιά, λέω, προσέξτε γιατί είναι για μια ζωή, θα είναι εκεί για πάντα»