ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Το τελευταίο ολίσθημα του κ. Μητσοτάκη


Αφού «ξεμπέρδεψε» με τον Αρειο Πάγο ο κ. Μητσοτάκης, μετά την υποχρεωτική παραίτηση του προέδρου του Α1 Τμήματος, ρίχνει τώρα τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συμμάχησε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, υπαινισσόμενος ότι υπήρξε κάποιου είδους συνεργασία Αριστεράς - ναζιστών.

Ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα του αποκλεισμού από τις εκλογές ενός κόμματος που είναι κάλυμμα –σύμφωνα με δικαστική απόφαση– μιας εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, οδηγεί στο εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα, δίνοντας επιχειρήματα στους εχθρούς της δημοκρατικής νομιμότητας.

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί που προβάλλονται πρώτα από τον κ. Γεωργιάδη και στη συνέχεια επαναλαμβάνονται από τον κ. Μητσοτάκη βασίζονται σε μια εντελώς διαστρεβλωμένη εικόνα των σχέσεων της Χρυσής Αυγής με τα άλλα κόμματα, μετά την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης στη Βουλή, το 2012. Μιλούν για ιδιαίτερη σχέση ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσής Αυγής στη διαμόρφωση του εκλογικού νόμου και στην καταψήφιση της κυβέρνησης, το 2014. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Το κακό για τη Ν.Δ. είναι ότι όλα τα ντοκουμέντα που διαθέτουμε για τις σχέσεις κομμάτων εξουσίας με τη Χρυσή Αυγή βαραίνουν αποκλειστικά τη Δεξιά. Και αυτά τα ντοκουμέντα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, εφόσον έχουν δικαστική σφραγίδα. Πρόκειται για τις συνομιλίες στελεχών της οργάνωσης με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, με τις οποίες τεκμηριώνεται απολύτως το γεγονός ότι, στις κρίσιμες κοινοβουλευτικές στιγμές της περιόδου 2012-2014, ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης έδινε οδηγίες στους χρυσαυγίτες βουλευτές για το πώς θα ψηφίσουν σε κρίσιμα, σκληρά νομοσχέδια, στα οποία διαφωνούσε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, στενός συνεργάτης τού τότε πρωθυπουργού, ο οποίος μετέφερε τις εντολές στη ναζιστική οργάνωση, είχε επαφή, μάλιστα, κυρίως με τον Ηλία Κασιδιάρη. Κι αυτές οι εντολές είναι καταγεγραμμένες στα επίσημα πρακτικά της μεγάλης δίκης.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει αυτά τα ντοκουμέντα; Ακόμα κι αν κάποιος ήθελε να τα ξεχάσει, στο όνομα της πανεθνικής συναίνεσης που εκφράστηκε τις μέρες της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και των επιτελών του μας υποχρεώνουν όλους να τα θυμηθούμε. Κι αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα, ολέθρια σφάλματα της απερχόμενης κυβέρνησης.

ΕΦ.ΣΥΝ / Aποψη