ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Ελεύθερη με βραχιολάκι και σε κατ’ οίκον περιορισμό η Εύα Καϊλή


Η Εύα Καϊλή, η ευρωβουλευτής που έγινε το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate που κατέκλυσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφυλακίζεται, όπως αποφασίστηκε την Τετάρτη, μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες στη φυλακή. Η ευρωβουλευτής τίθεται πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
H Εύα Καϊλή θα μείνει με το παιδί της στο ίδιο σπίτι, ενώ με τον τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι θα μπορεί να μιλήσει μόνο τηλεφωνικά -και οι κλήσεις τους θα καταγράφονται. Ο Τζιόρτζι, σύμφωνα με την απόφαση αποφυλάκισής του, έχει διαφορετική διεύθυνση από το σπίτι που έμεναν μαζί, συνεπώς είναι υποχρεωμένος να μένει αλλού.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η βελγική ομοσπονδιακή Εισαγγελία. Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης και ήλθε με πρωτοβουλία του ανακριτή της υπόθεσης.