ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Aγριος καβγάς Τατσόπουλου – Καλλιάνου για τον Παΐσιο

  • «Χυδαίος πολέμιος της Ορθοδοξίας» 
  • «Θρησκοκάπηλος επαίτης ψήφων»
Σφοδρή διαμάχη μέσω αναρτήσεων στα σόσιαλ μίντια ξέσπασε μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου και του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου με αφορμή τη σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που προβάλλεται σε επανάληψη από το κανάλι.
Ο συγγραφέας πριν λίγες ημέρες αποκάλεσε τη σειρά «κατάπτυστο πλασάρισμα της Παϊσιάδας, ως ιστορικής βιογραφικής σειράς, κόντρα στην πιο στοιχειώδη επιστημονική δεοντολογία», ενώ σχολιάζοντας τα νούμερα τηλεθέασης της σειράς μίλησε για τηλεθέαση… «αμνοεριφίων».
Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος κατηγόρησε τον συγγραφέα ότι καταφεύγει σε ακραίες δηλώσεις για να ικανοποιήσει την «εγωστική φιλοδοξία» του, ενώ εξέφρασε την ενόχλησή του για τη χρήση της λέξης «αμνοερίφια». 
«Είναι χυδαίο αυτό που κάνετε αλλά φαίνεται να μην έχετε και τη λιγοστή αντίληψη για να κατανοήσετε πόσο άσχημο είναι να καθυβρίζετε με κάθε ευκαιρία το 90% των Ελλήνων» έγραψε ο μετεωρολόγος.
Στην απάντησή του ο Πέτρος Τατσόπουλος χρησιμοποίησε κι εκείνος βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς κάνοντας λόγο για… «θρησκοκάπηλους επαίτες ψήφων».


Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:
«Κύριε Τατσόπουλε, για άλλη μια φορά γίνεστε χυδαίος πολέμιος της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και ειρωνεύεστε το MEGA που θα προβάλει τη Μεγάλη Εβδομάδα, σε επανάληψη, τη σειρά «Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό». Μάλιστα αποκαλείτε «αμνοερίφια», δηλαδή πρόβατα, τους τηλεθεατές οι οποίοι θα αγκαλιάσουν εκ νέου αυτή την πρωτοβουλία του καναλιού.
Επίσης καλείτε τους Πανεπιστημιακούς να αντιδράσουν για τη συγκεκριμένη σειρά λες και όποιος έχει πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά απαγορεύεται να είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Έχετε έναν άνθρωπο μπροστά σας, που σας γράφει αυτό το κείμενο, και που έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στην επιστήμη αλλά που αντλεί μεγάλη δύναμη από την πίστη του. Αδυνατείτε να το κατανοήσετε αυτό, έτσι δεν είναι;
Δηλώνω λοιπόν την πλήρη αντίθεση μου στον χαρακτηρισμό «αμνοερίφια» των ατόμων που πιστεύουν στον Χριστό και των ατόμων που θα παρακολουθήσουν τη σειρά. Είναι χυδαίο αυτό που κάνετε αλλά φαίνεται να μην έχετε και τη λιγοστή αντίληψη για να κατανοήσετε πόσο άσχημο είναι να καθυβρίζετε με κάθε ευκαιρία το 90% των Ελλήνων.
Αδυνατείτε, επίσης, να πιστέψετε ότι το συχνό “στασίδι” που είχατε (και έχετε) στα κανάλια είναι ανίκανο για να σας δώσει τη δημοσιότητα που θέλετε και τη συμπάθεια που επιθυμείτε να εμπνέετε. Και έτσι καταφεύγετε συχνά σε ακραίες δηλώσεις που θα συζητηθούν με απώτερο αποτέλεσμα να ικανοποιήσετε την εγωιστική φιλοδοξία σας, να μιλάνε δηλαδή για εσάς όσο το δυνατόν περισσότεροι. Αλαζονικό και ναρκισσιστικό αυτό.
Κύριε Τατσόπουλε, ο κόσμος δεν ακολουθεί και δεν πιστεύει όποιον τον υβρίζει. Ο κόσμος εμπιστεύεται όποιον σέβεται την άποψη του, όποια και αν είναι αυτή. Η ιδιότητα του μάγκα δεν περνάει στους πολίτες στην εποχή μας, δεν το έχετε καταλάβει ακόμη; Μάλλον εσείς θεωρείτε «αμνοερίφια» αυτούς στους οποίους απευθύνεστε.
Με σεβασμό».


Η απάντηση του Πέτρου Τατσόπουλου:
«Είπα να μην ασχοληθώ ξανά με θρησκοκάπηλους επαίτες ψήφων, καθώς -όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές- θεωρώ ότι στέκονται στο πιο χαμηλό σκαλοπάτι της πολιτικής πανίδας, αλλά, βλέπετε, δεν με αφήνουν να… αγιάσω. Εκλογές έρχονται και ο συγκεκριμένος κύριος θέλησε να υπενθυμίσει στους ψηφοφόρους του πόσο πιστός ορθόδοξος χριστιανός είναι, μπας και το έχουν λησμονήσει μέχρις ότου προσέλθουν στην κάλπη.
Τελευταία φορά που του δόθηκε η ευκαιρία να τους το υπενθυμίσει ήταν με ένα εικόνισμα που “δάκρυζε” σε εκκλησία του Βύρωνα, ένα παγκοσμίως γνωστό τέχνασμα για νήπια ή/και άτομα νηπιακής νοημοσύνης που, σε κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα το υπερασπιζόταν μονάχα σε ένα αυστηρώς μεταμεσονύχτιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, παρέα με trash μάγους και ταχυδακτυλουργούς. Εν πάση περιπτώσει, δικαίωμα του καθενός να αυτοεξευτελίζεται δημοσίως και ποιος είμαι εγώ που θα τον αποτρέψω, πόσω μάλλον όταν διακυβεύονται για τον ίδιον τα ιερά και τα όσια (η επανεκλογή του, εν προκειμένω).
Το μόνο που είπα και δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω είναι πως αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα του 21ου αιώνα μια τηλεοπτική σειρά παιδαριώδους θρησκευτικής κατήχησης με “θαύματα” και λοιπά ζογκλερικά κόλπα, όπως ο “Παϊσιος”, να πλασάρεται από ένα μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι ως “ιστορική-βιογραφική σειρά” και η πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας να τηρεί αιδήμονα σιγή, μην και σκανδαλιστούν τα αγαθά αμνοερίφια της πατρίδας μας…
Καλές ψήφους στον Καλλιάνο, καλά κέρδη στο Mega και μην δίνετε σημασία σε έναν σκεπτικιστή γκρινιάρη. Πάμε στα σίγουρα -πειράματα θα κάνουμε τώρα; All the best».