ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Έξω τα ΜΜΕ, μέσα η Μελόνι


Ειρωνικό το Politico για τη σύναξη του ΕΛΚ στην Αθήνα


Με ειρωνικό τρόπο σχολιάζει το Politico την άτυπη συγκέντρωση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα, η οποία ουσιαστικά πραγματοποιείται ενόψει των εκλογικών μαχών του 2023 και του 2024 σε Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Φινλανδία, καθώς και των ευρωεκλογών του 2024.
Το Politico κάνει λόγο για «συγκέντρωση συντηρητικών μεγαλόσχημων» που μετά το τέλος της συνάντησης θα τραβήξουν «οικογενειακή» φωτογραφία, αφήνοντας αιχμές για τις κλειστές πόρτες και για το γεγονός ότι δεν θα παραβρεθούν δημοσιογράφοι.
Τονίζεται ότι επί του παρόντος το ΕΛΚ δεν κατέχει την εξουσία σε καμία από τις μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ, ενώ στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα, Θανάση Μπακόλα, ο οποίος υπενθυμίζουμε ήταν εκ των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ευρωπαϊκά θέματα. Ο Μπακόλας μίλησε για συνεργασίες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές της Τζόρτζια Μελόνι. «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε αυτό το πολιτικό παιχνίδι, όπως παίζεται σε κάθε άλλη χώρα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχολιάζοντας την Ιταλή πρωθυπουργό o Mπακόλας ανέφερε ότι «είναι ρεαλιστική. Είναι έξυπνη. Είναι ανοιχτή. Φυσικά θα της μιλήσω… Το αν θα αποδείξει ότι είναι αξιόπιστος ηγέτης, σοβαρός συνομιλητής, εξαρτάται από αυτήν», προσθέτοντας ότι «οι κόκκινες γραμμές του ΕΛΚ ήταν υπέρ της Ευρώπης, υπέρ του ΝΑΤΟ, υπέρ της Ουκρανίας».
Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η Μελόνι συμπεριλαμβάνεται μέσα στις γραμμές είπε: «Ναι, μέχρι στιγμής. Αλλά θα δούμε».
Και καταλήγει το Politico:
Ποιοι θα πάνε στην Αθήνα; Θα παρευρεθούν αρχηγοί κυβερνήσεων, μέλη του ΕΛΚ (Κύπρος, Ρουμανία, Σλοβακία, Ελλάδα, Αυστρία, Κροατία), καθώς και οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης της Τσεχίας, της Ιταλίας και του Βελγίου και μια ομάδα Ευρωπαίων νομοθετών.
Ποιοι δεν θα πάνε; Οι Δημοσιογράφοι».