ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Κερκόπορτα


Αν για κάποιους δεν είναι προφανής η απάντηση στο ρητορικό ερώτημα «ανεπάρκεια ή συμμετοχή;», που έθεσε χθες η «Εφ.Συν.» με την έρευνά της για τις φωλιές του Predator και την «αδυναμία» όλων των μηχανισμών κυβερνοασφάλειας να κλείσουν την «κερκόπορτα», για μας είναι ξεκάθαρη: «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».
Εχει ήδη αποκαλυφθεί ότι η ΕΥΠ αγόρασε το ολοκληρωμένο σύστημα του Predator, «κρυμμένο» πίσω από άλλες συμβάσεις, και το χρησιμοποιούσε παράλληλα με τα κλασικά συστήματα υποκλοπών (συνακροάσεις, επισυνδέσεις ή όποια άλλη λέξη προτιμάτε).
Αυτό που έμενε να αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας, ήταν ότι αυτού του τύπου τα «κακόβουλα» λογισμικά (και όποιο ακολουθήσει στη θέση του Predator) δεν μπορούν να λειτουργήσουν στη χώρα χωρίς την «άδεια» των μηχανισμών κυβερνοασφάλειας. Αυτό απέδειξε χθες η «Εφ.Συν.». Εκ του αποτελέσματος, η «κερκόπορτα» της κυβερνοασφάλειας έμεινε ανοιχτή για να εξυπηρετηθεί το... after sales του συστήματος. Εγιναν τροχονόμοι, επειδή είναι... πελάτες!
Γιάννης Μπαζαίος / EφΣυν