ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Νέο (δίωρο) τετ α τετ Καραμανλή - Σαμαρά


Στην Κηφισιά το δεύτερο δείπνο των δύο πρώην

Δύο ώρες κράτησε το δείπνο των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή στην Κηφισιά, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μεσσήνιου πολιτικού, σε ανταπόδοση του τραπεζιού που του είχε κάνει ο Κ. Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο.
Η χρονική συγκυρία του νέου τετ α τετ έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλη νευρικότητα στην κυβερνητική παράταξη.
Ταυτοχρόνως, η πολιτική σκηνή έχει κατακλυστεί από σενάρια για τον χρόνο των εκλογών, με τους γαλάζιους βουλευτές να βρίσκονται σε αναβρασμό, αδυνατώντας να προβλέψουν πότε και κυρίως υπό ποιες συνθήκες θα στηθούν οι κάλπες.
Είναι προφανές ότι για το ακριβώς περιεχόμενο της συζήτησης, μόνο σενάρια μπορεί να γίνουν. Σίγουρα, πάντως, και μόνο η επανάληψη του τετ α τετ των δύο πρώην πρωθυπουργών στέλνει ηχηρό μήνυμα προς πολλαπλές κατευθύνσεις. Είναι επίσης δεδομένο ότι οι τόσο ο κ Σαμαράς όσο και ο κ Καραμανλής, γίνονται αποδέκτες της αγωνίας των γαλάζιων στελεχών για το αποτύπωμα που θα αφήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών στην εικόνα της παράταξης.
Έχει, δε, πρόσθετο ενδιαφέρον, το γεγονός ότι πραγματοποιείται μόλις λίγες ημέρες πριν την ιδρυτική εκδήλωση του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός θα εκφωνήσει εφ όλης της ύλης ομιλία, παρόντος του κ. Κ. Καραμανλή.