ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

«Στρατός» τριάντα ρεπόρτερ για το Περιβάλλον


Για την ελληνική πραγματικότητα ίσως να μην έχει πολύ μεγάλη σημασία, όμως η κίνηση της Washington Post να δημιουργήσει έναν μικρό στρατό εξειδικευμένων ρεπόρτερ για το Περιβάλλον κάτι πρέπει να μάς λέει.
Η παγκόσμια κυκλοφορίας εφημερίδα, εκ των εμβληματικών αμερικανικών, μόλις το 2018 είχε στο δυναμικό της μόλις έξι εξειδικευμένους δημοσιογράφους για το Περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Σήμερα το τμήμα του Περιβαλλοντικού ρεπορτάζ της Washington Post αποτελείται από 30 δημοσιογράφους. Λίαν συντόμως θα αριθμεί τους 40.
Προφανώς και δεν έρχεται η συντέλεια του κόσμου, όπως την αντιλαμβάνονται τουλάχιστον ορισμένοι, όμως είναι πρόδηλο ότι ο εκδότης του ιστορικού δημοσιογραφικού τίτλου με τους ευαίσθητους αισθητήρες «διάβασε» την κοινωνική τάση.
Αντιλήφθηκε ότι στην κοινωνία υπάρχει ένας κόσμος, μια υπολογίσιμη μερίδα αναγνωστών, μια νέα γενιά, ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν το Περιβάλλον, και επενδύει σε αυτόν στον τομέα της ειδησεογραφίας για να καλύψει την ανάγκη για ενημέρωση που έχει διαμορφωθεί αλλά και να προσθέσει αναγνώστες.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνδεθούμε με τη γενιά που έχει πολλές απόψεις και είναι πιο ευαισθητοποιημένη και παθιασμένη σε αυτό το θέμα», δηλώνει η αναπληρωτής αρχισυντάκτρια Περιβάλλοντος Τζούλιετ Έιλπεριν.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα η εφημερίδα θα προχωρήσει σε προσλήψεις δύο μόνιμων ανταποκριτών, έναν στην Ευρώπη και έναν στην Ασία.
 - από το topontiki