ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

«Θα καταλάβεις πριν τις εκλογές»...


«Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν». Με τη ρήση αυτή του Μπέρναρντ Σω μου απάντησε μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που άκουσε χθες την «μαρτυρία» του Γρηγόρη Δημητριάδη επί των ζητημάτων των υποκλοπών και του Predator. Όταν τον ρώτησα τί εννοεί , μου απάντησε Σιβυλλικά: «Θα καταλάβεις πριν τις εκλογές». Όταν του ζήτησα να μου πει τί του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από όσα απάντησε ο κ. Δημητριάδης, το μέλος της Επιτροπής μου έκανε αναφορά στην Καινή Διαθήκη και στο γνωστό «Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με», το οποίο είπε ο Ιησούς στον μαθητή του Πέτρο.
 Κατά το μέλος της Επιτροπής οι τρεις αρνήσεις που συγκράτησε είναι ότι ο κ. Δημητριάδης
 α) Δεν γνωρίζει τον Ταλ Ντίλιαν της Intellexa, αλλά και την Ευαγγελία Γεωργακοπούλου, την πρώην υποδιευθύντρια της ΕΥΠ που για τρία χρόνια ήταν υφισταμένη του. 
β) Αρνήθηκε πως έκανε από κοινού ταξίδια στο εξωτερικό για προμήθειες του Δημοσίου με τον Γιάννη Λαβράνο και πως είχε συναντηθεί με στελέχη της γαλλικής IDEMIA με μεσολάβηση του εν λόγω επιχειρηματία. 
γ) Αρνήθηκε πως η Ελλάδα είχε απευθυνθεί στην ισραηλινή NSO για να αγοράσει το σύστημα Pegasus. 
Όταν ξανά τον ρώτησα γιατί του έκαναν εντύπωση οι εν λόγω αρνήσεις, το μέλος της Εξεταστικής ξανά μου απάντησε : «Θα καταλάβεις πριν τις εκλογές». Φαίνεται πως η υπόθεση των υποκλοπών θα μας κρατήσει για πολύ ακόμη ζωντανό το ενδιαφέρον…

Βηματοδότης / tovima.gr