ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Προσβλητικός κι εκτός συνόρων με επίθεση στους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα


Προσβολές από τον πρωθυπουργό από το Λονδίνο και σε... άπταιστα αγγλικά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιτίθεται ξανά στους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα με αφορμή την γνωστή, πλέον, έκθεση με την οποία η χώρα μας κατατάσσεται στην 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου.
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics και ρωτήθηκε από μεταπτυχιακό φοιτητή για τη σχετική έκθεση και για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα.
Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να δηλώσει ότι θεωρεί την έκθεση αυτή "crap", «σκατά» σε άμεση μετάφραση, «μπούρδες» σε ελεύθερη απόδοση, δείχνοντας ότι μάλλον έχασε την ψυχραιμία του και δεν του άρεσε που δέχθηκε τέτοια ερώτηση.
Ανάμεσα σε άλλα ο πρωθυπουργός επέμεινε στην δική του πραγματικότητα σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα Ελευθερίας του Τύπου στη χώρα, ότι υπάρχουν πολλά κανάλια και ότι ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει.
Έσπευσε, μάλιστα, να συμπληρώσει «εγώ ποτέ δεν έχω πάει δημοσιογράφο σε δικαστήριο, αλλά με ορισμένα πράγματα που έχουν γραφτεί στην Ελλάδα για μένα και την οικογένειά μου, στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είχες σοβαρό πρόβλημα». - από efsyn.gr