ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Τον Μάρτιο οι πρώτες κάλπες;


Το ερώτημα που τίθεται μετ΄ επιτάσεως τις τελευταίες ημέρες είναι πότε θα έχουμε εκλογές  καθώς ήδη επικρατούν έντονα προεκλογικοί ρυθμοί με περιοδείες και εξαγγελίες («άρωμα εκλογών» το λέει ο Μητσοτάκης) . 
Οπως γράφει το protothema.gr δεν είναι λίγοι εκείνοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο που με το επιχείρημα «το γοργόν και χάριν έχει», εισηγούνται στον πρωθυπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο της προκήρυξης εκλογών στο τέλος Ιανουαρίου, υπολογίζοντας ότι η 9η Απριλίου, που είναι Κυριακή των Βαΐων, θα είναι η πιθανότερη ημερομηνία για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση (λόγω απλής αναλογικής). 
Αν ισχύει ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα, τότε οι πρώτες κάλπες πρέπει να προγραμματιστούν για τις 5 Μαρτίου και οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα γίνουν μετά το Πάσχα και προς τα τέλη Απριλίου.
Σύμφωνα τώρα με το newmoney για να έχουμε κυβέρνηση το Πάσχα ο Kυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να «τελειώνει το θέμα» μέχρι (το πολύ) το τέλος του Ιανουαρίου, αφού με το ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης μεσολαβούν τρεις εβδομάδες υπηρεσιακής κυβέρνησης τουλάχιστον, άρα πάμε για… καλό Πάσχα
Δηλαδή, δεύτερη κάλπη ίσως Κυριακή των Βαΐων προκειμένου να πάει ο κόσμος μια και καλή στα χωριά του και να περάσει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα εκεί.
Οπως γράφει το newmoney συνομιλητές του Μητσοτάκη αναφέρουν πως με την επιφύλαξη πως όταν δεν θέλει να γίνει κάτι γνωστό ο πρωθυπουργός  είναι... μετρ της γριφολογίας, αυτή τη φορά το σκέφτεται σοβαρά να πάει σε κάλπες προ του Πάσχα γιατί μετά αρχίζουν διάφορα θέματα όπως οι πανελλήνιες, οι διακοπές, τα τριήμερα, οι καλοκαιρινές μπίζνες με τις οποίες ασχολείται η μισή Ελλάδα και αλλά τέτοια που δεν παραπέμπουν σε κλίμα πόλωσης και διλημμάτων που χρειάζεται για να πάει στις κάλπες. 
Επίσης, όπως γράφει το newmoney:
 Τα λεφτά, συντάξεις, επιδόματα, κ.λπ. θα πέσουν Ιανουάριο και Φεβρουάριο και τότε ο κόσμος θα τα θυμάται, μετά όλα «αλέθονται» και ξεχνιούνται. Βασικά απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει κανείς που να του λέει να τις κάνει αργότερα, δηλαδή Μάιο - Ιούλιο, γιατί δεν βλέπει κανείς οφέλη αλλά κινδύνους. Άλλωστε, η θεωρία ότι οι μεγάλες ηλικίες -που σαρώνει η ΝΔ- δεν μετακινούνται με τα χιόνια δεν ισχύει, γιατί τον Μάρτιο που μιλάμε για πρώτη κάλπη δεν χιονίζει στην Ελλάδα. Η δε θεωρία ότι οι πιτσιρικάδες -που πάει σχετικά καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ- θα λείπουν διακοπές ή σε εποχιακές δουλειές το καλοκαίρι μάλλον τραβηγμένη ακούγεται.