ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Ζητούνται αποδείξεις και ονόματα για την «οργανωμένη παραπληροφόρηση» από «ανώτατες δικαστικές πηγές»

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Σε οργανωμένη παραπληροφόρηση από τις «ανώτατες δικαστικές πηγές» (ποιες ακριβώς «πηγές», ποιοι οι οργανωτές αυτών, και ποιοί οι οργανωτές της ασκηθείσας εξ αυτών παραπληροφόρησης;) απέδωσε η δικαστική συντάκτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ κ. Μάνδρου τη διασπορά ψευδών ειδήσεων (που δια χειρός της επιμελήθηκε και δια των ΜΜΕ στα οποία εργάζεται επετεύχθη) για δήθεν παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη με βάση την στημένη και, εν τέλει καταρρεύσασα «σκευωρία Novartis».
Η κ. Μάνδρου ζήτησε συγνώμη (από ποιους, άραγε;) δηλώνοντας ότι «αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά» και ότι «κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί στα 38 χρόνια που δημοσιογραφεί»: ψέματα, ψέματα, ψέματα…
Προσωπικά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι, στα 45 χρόνια που δημοσιογραφώ, «αυτό» (η οργανωμένη παραπληροφόρηση, δηλαδή) συνέβαινε πάντα. Τώρα δε, συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση, είτε από ανώτατες είτε από… κατώτατες δημοσιογραφικές πηγές κάθε κυβερνητικού τομέα, από τα ελεγχόμενα συστημικά ΜΜΕ και τους ουκ ολίγους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους – τσιράκια τους.
Επί της ουσίας, η δικαστική συντάκτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ ομολόγησε την αβίαστη δημοσίευση αδιασταύρωτων πληροφοριών από δικαστικές «πηγές», με αποτέλεσμα την διασπορά ψευδών ειδήσεων και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, πράγμα που συνιστά μέγιστο πειθαρχικό (και ποινικό, ίσως;) αδίκημα, που κάθε άλλο παρά κολάζεται με μια συγγνώμη.

ΥΓ: Φυσικά, η κ. Μάνδρου οφείλει να τεκμηριώσει με αποδείξεις και ονόματα την καταγγελία της για «οργανωμένη παραπληροφόρηση από τις ανώτατες δικαστικές πηγές».