ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Kατέστησαν τους εργαζόμενους -εν αγνοία τους- απεργοσπαστικό παιχνίδι στα χέρια της διοίκησης της ΕΡΤ


«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ συνδικαλιστικών ενώσεων των ΜΜΕ και των επικεφαλής της ΕΡΤ. Όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, η διοίκηση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα αφενός προσέφυγε δικαστικά κατά της στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει τα σωματεία για σήμερα σε όλα τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, από τις 12.00 έως τις 16.00, και αφετέρου δημιούργησε απεργοσπαστικό μηχανισμό στην Αθήνα καθώς η ΕΡΤ1 αναμετέδωσε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, η οποία δεν συμμετείχε στις κινητοποιήσεις.
Έπαιζε στην ΕΡΤ3 κανονικά το δελτίο και το αναμετέδωσαν στην ΕΡΤ1. Και στην ERTnews, αλλά εκεί μεταδίδεται καθημερινά. Ως προς το Ertnews είναι ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ που αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη στάση εργασίας. Ως προς την ΕΡΤ1 είναι ακραία επιθετική απεργοσπαστική κίνηση της διοίκησης της ΕΡΤ προς τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι δούλεψαν στην ΕΡΤ3 κανονικά για το δελτίο της ΕΡΤ3. Εν αγνοία τους έγινε η αναμετάδοση από την ΕΡΤ1 και άρα η απεργοσπασία.
Η ενέργεια αυτή, μάλιστα, αποτυπώθηκε και στο επίσημο πρόγραμμα της ΕΡΤ1, στο ert.gr. 
Καταγγελία εναντίον της Διοίκησης της ΕΡΤ έκαναν τα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ που ψήφισαν χθες υπέρ της συμμετοχής στη στάση εργασίας, Βασίλης Πεκλάρης και Μαρίνα Μεϊντάνη και οι Εργασιακοί εκπρόσωποι της ΕΡΤ3, Στέλιος Νικητόπουλος και Αλέξανδρος Τριανταφύλλου:
«Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΕΡΤ ότι την ώρα της στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ αναμετέδωσε στην ΕΡΤ1 το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, χρησιμοποιώντας το ως απεργοσπαστικό μηχανισμό. Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ να μην συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 στη στάση εργασίας κατέστησε τους εργαζόμενους -εν αγνοία τους- απεργοσπαστικό παιχνίδι στα χέρια της διοίκησης της ΕΡΤ».