ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Μεσάνυχτα το βούλευμα για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη - Aπαλλακτικό για εκδότες και δημοσιογράφους


Μετά από τεράστιες πιέσεις συγκεκριμένων ΜΜΕ το Δικαστικό Συμβούλιο έβγαλε τελικά το παραπεμπτικό βούλευμα στο Ειδικό Δικαστήριο για τους εισαγγελείς (Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανώληκαι τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με τη «σκευωρία» Novartis.
Aπαλλακτικό είναι το βούλευμα για τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, όπως και για τους εκδότες Γιάννη Φιλιππάκη και Κώστα Βαξεβάνη, καθώς και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τις 15:00 ο πρόεδρος του Δικαστικού Συμβουλίου που συντάσσει το βούλευμα Novartis είχε τυπικά συνταξιοδοτηθεί και επομένως δεν είχε πλέον το χρονικό περιθώριο υπογραφής βουλεύματος. Άγνωστο λοιπόν πώς τελικά εκδόθηκε το βούλευμα, με κλειστή γραμματεία.
Το Μέγαρο Μαξίμου έτρεμε μην τυχόν και δεν εκδοθεί το βούλευμα καθώς θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα συγκρότησης του ειδικού δικαστηρίου σε τυχόν παραπομπή των κατηγορουμένων. Και αυτό γιατί οι αποχωρούντες δικαστές θα έπρεπε να αντικατασταθούν από άλλους, οπότε σε περίπτωση ανάγκης συγκρότησης ειδικού δικαστηρίου για την υπόθεση ενδεχομένως να μην επαρκούσαν οι αρεοπαγίτες που απαιτούνται για να είναι νόμιμη η συγκρότηση του δικαστηρίου.