ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Η Νάντια Βαλαβάνη, το άρθρο στο manifesto και η Νέα Δημοκρατία


Με άρθρο της στην φυλοκυβερνητική εφημερίδα «to manifesto», η πρώην βουλευτής και αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., Νάντια Βαλαβάνη κατέθεσε τη βιωματική της άποψη για την περίοδο από τα capital controls μέχρι το Τρίτο Μνημόνιο. Tο πλαίσιο του κειμένου που δημοσιεύτηκε διαστρεβλώνει το νόημα αναγκάζοντάς την, όπως λέει η Νάντια Βαλαβάνη, να προβεί σε σχολιασμό προκειμένου να μην δημιουργούνται επίπλαστες εντυπώσεις.
Η Νάντια Βαλαβάνη, αφού αρχικά αναφέρει πως το άρθρο θεώρησε πως προοριζόταν για το «Έθνος» (το οποίο έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό) καθώς «ως δημοσιογράφος του, συστήθηκε αυτός που της το ζήτησε» σημειώνει πως αγνοήθηκε ο τίτλος της: «Από την τραπεζική αργία στο Δημοψήφισμα - Όταν ακόμα υπήρχε ελπίδα» κι αντικαταστάθηκε πρωτοσέλιδα με: «Αποκαλύψεις-φωτιά» για τη «μεγάλη (αυτ)απάτη των 86 δις». Οι πρωτοσέλιδοι αυτοί τίτλοι, όπως κι οι υπότιτλοι που πρόσθεσε η εφημερίδα: «Η Ελλάδα στο περιθώριο», «όχι μόνο δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το περιεχόμενο του, αλλά αποτελούν σταθερή κεντρική γραμμή επίθεσης της ΝΔ σε αυτό που εξέφρασε η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το εγχείρημα του πρώτου εξάμηνου του 2015 από εκείνη την περίοδο μέχρι σήμερα» αναφέρει η πρώην αναπληρώτρια υπουργός.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, με αφορμή το άρθρο, δήλωσε:
«Στο άρθρο της στην εφημερίδα tomanifesto η κυρία Βαλαβάνη, αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2015, περιγράφει αδιανόητες σκηνές με μαύρες σακούλες γεμάτες μετρητά, από ανθρώπους που αντιμετώπιζαν τις τραγικές συνέπειες των capital controls που επέβαλαν οι κκ Τσίπρας και Βαρουφάκης.
Σήμερα, αντί οι υπεύθυνοι για όσα ζήσαμε εκείνες τις μέρες που κόστισαν στον ελληνικό λαό 100 δις ευρώ, να ζητήσουν συγγνώμη για τους τυχοδιωκτικούς χειρισμούς τους, μας λένε ότι θα συγκροτήσουν ξανά το “μέτωπο της συμφοράς”. Οι Έλληνες θυμούνται πολύ καλά τα όσα δραματικά έζησαν με την κυβέρνηση Τσίπρα-Βαρουφάκη-Καμμένου. Και δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν».
Με τη Νάντια Βαλαβάνη να απαντά:
 «Ευχαριστώ λοιπόν τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ που προβάλλει το κείμενο μου, ωστόσο η αναφορά του σε ''αδιανόητες σκηνές'' και ''ανθρώπους που αντιμετώπιζαν τις τραγικές συνέπειες των capital controls’’ (που στην πραγματικότητα επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκδικητικά για την απόφαση για Δημοψήφισμα) με κάνει ν' αναρωτιέμαι: Χάρη στις ''αδιανόητες σκηνές'' κρατήθηκε κείνες τις μέρες όρθια η χώρα, ενώ υπήρχε αληθινή ελπίδα για αλλαγή της κατάστασης. Σήμερα που τόσοι άνθρωποι αναρωτιούνται αν θα πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος ή να φάνε, ποια ελπίδα υπάρχει;»