ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Ενοχή Λιγνάδη για τρεις βιασμούς κατά συρροή προτείνει ο εισαγγελέας


Να κριθεί ένοχος για τρεις υποθέσεις βιασμού σε βάρος ανηλίκων και νεαρών αγοριών πρότεινε για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Κούντριας.
Αντίθετα, πρότεινε να αθωωθεί για τον τέταρτο καταγγελλόμενο βιασμό, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε ο εισαγγελέας, οι αμφιβολίες συνηγορούν υπέρ του κατηγορουμένου. Κι αυτό διότι ο καταγγέλλων δεν προσήλθε τελικά να καταθέσει και επέλεξε εν γνώσει του να απουσιάσει. «Οι αποδείξεις πρωτίστως διεξάγονται επ’ ακροατηρίω και όχι στις τηλεοράσεις. Εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του και για τη βασιμότητα της καταγγελίας του», τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας.
Με μια ομιλία καταπέλτη, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι «οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός είναι προσωπικό του δικαίωμα, όμως η άσκηση βίας είναι αδίκημα και δη κακούργημα».
Αποδόμησε, επίσης, τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα μπορούσαν να ξέρουν τι γίνεται στο σπίτι του κατηγορουμένου παρόλο που ήταν άτομα στενού του κύκλου».
 Αναφέρθηκε στις καταθέσεις της οικιακής βοηθού και της Ελένης Κούρκουλα, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι ο κατηγορούμενος δεν φιλοξενούσε ανήλικα άτομα, λέγοντας ότι αυτό στην απολογία του το παραδέχθηκε ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής του ανέφερε «τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και κοινωνικό στάτους. Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη των αδικημάτων. Τα θύματα λόγω ανηλικότητας, καταγωγής και οικογενειακής κατάστασης ήταν εύκολος στόχος γιατί διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη δεν αναιρεί την ανάγκη ικανοποίησης της σεξουαλικής του ορμής» για να τονίσει ότι «κοινός παρονομαστής ήταν η ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής». Επίσης, έκανε λόγο για «δόλο» από την πλευρά του κατηγορουμένου, ο οποίος φρόντισε να «καλλιεργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τα θύματα».

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι πρόκειται για σκευωρία για την οποία
 συνενώθηκε ένα «κράμα επιθυμιών υπό την ομπρέλα του κινήματος MeToo» και συνεργάστηκαν «αδίστακτοι καταγγέλλοντες με σκοπό να γίνουν influencer, πληρωμένοι δημοσιογράφοι και άνθρωποι από το ΣΕΗ που είχαν σκοπό να πλήξουν την υπουργό Λίνα Μενδωνη» ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε ότι έγινε κάποια σκευωρία ή πλεκτάνη σε βάρος του κατηγορούμενου, ότι «δεν προκύπτει τέτοια κόντρα με το ΣΕΗ που να οδηγήσει στην κατηγορία» και ότι «δεν προέκυψε οργανωμένο σχέδιο για να στραφούν κάποιοι κατά της υπουργού Πολιτισμού, η οποία ουδέποτε έκανε αναφορά σε σκευωρία».                                                                                                              - από efsyn.gr