ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Είκοσι αναπάντεχες ιστορίες για είκοσι αγαπημένα τραγούδια από τη ροκ και την ποπ


Είκοσι τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και ταυτίσει με το καλοκαίρι κρύβουν είκοσι απρόβλεπτες,  κάποτε συναρπαστικές ιστορίες. Θα τις παρουσιάσει ο Φώτης Απέργης για τις επόμενες δυο

εβδομάδες, από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, καλωσορίζοντας τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού στον Zeppelin 106,7.

  • Ένα από τα τραγούδια αυτά υμνεί ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο απόγευμα, αλλά στην πραγματικότητα σχολιάζει σαρδόνια έναν φορολογικό νόμο που είχε ψηφίσει η βρετανική κυβέρνηση των Εργατικών στα μέσα της δεκαετίας του ’60. 
  • Ένα άλλο μιλάει για την αφέλεια με την οποία ένας άντρας παραδίδεται στο γλυκό κρασί «ενός αγγέλου» που αποδεικνύεται μικρός διάβολος. 
  • Ένα τρίτο θυμίζει πάντα πώς ο δημιουργός του δεν άκουσε ποτέ τον δίσκο, που έγινε μεγάλη επιτυχία, καθώς σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τρεις ημέρες αφότου ηχογράφησε το τραγούδι.

Υπάρχει κι εκείνο που ο συνθέτης του το εμπνεύστηκε μαθαίνοντας για τη συνήθεια των χταποδιών να χτίζουν το σπίτι τους με πετρούλες και γυαλιστερά αντικείμενα του βυθού σαν μικροσκοπικούς μαγικούς κήπους. Ακόμη, ένα ξέφρενο ροκαμπίλι με αναφορές τον «Μεγάλο Γκάτσμπι» του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. Και άλλα πολλά, διαλεγμένα από την εποχή του Έντι Κόχραν και των Beach Boys, έως  τη σημερινή του Τσάιλντις Γκαμπίνο.

Από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και για δύο εβδομάδες αναζητήστε τα 20 τραγούδια και ανακαλύψτε τις ιστορίες πίσω από αυτά. Μόνο στον Zeppelin 106.7!