ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Ο φωτορεπόρτερ: Τα καρέ του Μάριου Λώλου


Η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον φωτορεπόρτερ και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο. Η ανάδυση μίας άλλης κοινωνικής πραγματικότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσα από τις στιγμιαίες λήψεις ενός μάχιμου και μαχητικού φωτογράφου. Ο Μάριος Λώλος ήταν πάντα εκεί: κοινωνικές αναταραχές, προσφυγικές ροές, πολεμικές συγκρούσεις.
Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί από τη Φωνή της Ελλάδας την Παρασκευή 1 Ιουλίου, από 13:00 έως 14:00.
Ο φωτορεπόρτερ ανακαλεί στη μνήμη του φευγαλέες εικόνες ανθρώπων και γεγονότων, προσπαθεί να ανασυνθέσει το παζλ της μνήμης, απλώνει τα φωτογραφικά καρέ του στον ραδιοθάλαμο της Φωνής της Ελλάδας και μιλά για εκείνες τις λήψεις που ποτέ δεν τράβηξε, που σήκωσε τη μηχανή του, εστίασε τον φακό του, αλλά δεν ακούστηκε ποτέ το «κλικ». 
Ο Μάριος Λώλος μιλά ακόμη για τα προσφυγόπουλα που πήραν τη φωτογραφική μηχανή στα χέρια τους και κατέγραψαν την κοινωνική πραγματικότητα μέσα από τα δικά τους μάτια αλλά και για την περιήγησή του στον προσφυγικό συνοικισμό της Κοκκινιάς και την αναμέτρησή του με την ακινησία του χρόνου.
Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης