ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Το «μακελειό» του Αλέξη Πατέλη


Κοιτάξτε τι αδιανόητο έκανε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Αλέξης Πατέλης: χρησιμοποίησε στο Twitter του διάφορα ομοφοβικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων όπως το Μακελειό και η Ελεύθερη Ωρα μεταξύ άλλων, για να αποδείξει ότι στην Ελλάδα υπάρχει Ελευθερία του Τύπου και, κατ' επέκταση, όσα υποστηρίζουν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα είναι ανοησίες.
Ο κύριος Πατέλης στήριξε τα επιχειρήματά του σε εφημερίδες όπως το Μακελειό και η Ελεύθερη Ωρα. Αυτό που έκανε είναι και πολιτικά αδίστακτο και πολιτικά ανόητο. Και, σίγουρα, είναι ντροπιαστικό για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.
Τι σχέση έχουν τα άθλια και ομοφοβικά πρωτοσέλιδα εναντίον του με την Ελευθερία του Τύπου; Αραγε θεωρεί ότι οι διεθνείς ενώσεις δεν κατανοούν ότι για πρώτη φορά στην μεταδικτατορική περίοδο γίνεται σε τέτοια έκταση χειραγώγηση των ΜΜΕ (δημόσιων και ιδιωτικών) με απόκρυψη ειδήσεων, σκόπιμες διαστρεβλώσεις, ψεύδη, βαριές κατηγορίες κατά δημοσιογράφων, ποινικοποίηση Μέσων με προσχήματα, παρακολουθήσεις κλπ; Νομίζει ο κ. Πατέλης ότι οι κατηγορίες για κατρακύλισμα στην Ελευθερία του Τύπου αφορούν το Μακελειό και την Ελεύθερη ώρα κι όχι π.χ. τη λίστα Πέτσα;
Θα θεωρεί προφανώς ο πρωθυπουργικός σύμβουλος ότι υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και τη διεθνή κοινότητα, βοηθάει την κυβέρνησή του. Αφελές, τουλάχιστον.
Οφείλω να ομολογήσω πως ο κ. Πατέλης είναι (ήταν;) από τους λίγους (τι λίγους, ελάχιστους...) στο σύστημα Μητσοτάκη που αντιμετωπίζω με συμπάθεια.