ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Η συγγνώμη της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου - «Νιώθω την ανάγκη να φύγω από αυτό το επάγγελμα»


Κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο διασποράς ψευδών ειδήσεων μετά την ανατροπή από το βούλευμα σχετικά με τη Novartis 

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της γνωστής δημοσιογράφου του δικαστικού ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, μετά την ανατροπή για τα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου.
Η Ιωάννα Μάνδρου ζήτησε συγγνώμη από τους ακροατές για την χθεσινή πληροφόρηση ότι οι παραπομπές Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη σχετίζονται με το θέμα Novartis, όμως μίλησε για ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς ψευδών ειδήσεων. 
Παράλληλα, σε ερώτηση των δημοσιογράφων, άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να πρόκειται για στοχευμένη διαρροή με πολιτικά κίνητρα. Η δικαστική συντάκτρια δήλωσε πως ήταν οργανωμένη η παραπληροφόρηση και δεν απέκλεισε τα κίνητρα να ήταν πολιτικά. Όπως χαρακτηριστικά είπε αναφερόμενη στη διαρροή προς τα ΜΜΕ ψευδών ειδήσεων «δεν μπορώ να το θεωρήσω λάθος ή αφελές».
Έσπευσε, τέλος, να σημειώσει ότι είναι πρωτοφανές το συγκεκριμένο περιστατικό στην καριέρα της και ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στα 38 χρόνια που δημοσιογραφεί. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά είπε, εμφανώς ενοχλημένη γιατί χρησιμοποιήθηκε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, «νιώθω την ανάγκη να φύγω από αυτό το επάγγελμα».
Σε άρθρο της στην Καθημερινή, μάλιστα, ζήτησε εκ νέου συγγνώμη από τους αναγνώστες για τις ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες που μετέδωσε και προέρχονταν από ανώτατες δικαστικές πηγές.
[«...η πληροφόρηση αργά το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγγνώμη.
Επίσης σημειώνεται ότι το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές.»]